Gino, Anique, Caillin en Lucas doen een gooi naar een plekje op het WK. Danee ontbreekt op de foto.
Gino, Anique, Caillin en Lucas doen een gooi naar een plekje op het WK. Danee ontbreekt op de foto. Richard van Hoek Fotografie

Sliedrechtse Synergosspringers willen naar WK in Groot-Brittannië

9 mei 2023 om 09:04 Turnen


SLIEDRECHT Dat Synergos met haar turners flink aan de weg timmert is duidelijk. De vereniging heeft inmiddels ook een aantal zeer goede springers die kans maken op deelname aan het World Trampoline Championships in Groot-Brittannië. Caillin, Anique, Gino, Lucas en Danee zijn de vijf kanshebbers voor deelname aan het World Trampoline Championships voor turners tot 21 jaar. Voor het zo ver is moet er nog hard worden getraind en moeten de turners zich plaatsen tijdens de 3 landelijke plaatsingswedstrijden en het Nederlands Kampioenschap in het weekend van 25 en 26 juni. Maar ook zoeken zij sponsoren om hun deelname, verblijf en reis naar de Engelse stad Birmingham mogelijk te maken.


door Marjanne Dijkstra


Trainer Jan Mijnster vertelt: ,,We doen hier aan spaceturnen, dus alle springonderdelen binnen het turnen. Soms gebruiken we daar de  airtrack, mini trampoline, trampoline en dubble minitrampoline voor. Daarmee kunnen we alle oefeningen in de lucht doen en heel veel salto’s maken. Inmiddels hebben we vijf groepen die dit doen, de turners zijn tussen de 7 en 24 jaar oud. Van die groep zijn er nu 26 turners die ook aan wedstrijden meedoen. Maar een aantal van hen is nu zo goed dat we een gooi willen doen naar een plek op het WK tot 21 jaar in Birmingham in Groot-Brittannië.”

LOGO’S VERKOPEN


Deelname aan de World Trampoline Championships van 9 tot en met 19 november is natuurlijk superleuk, maar kost ook aardig wat. Mijnster legt uit: ,,Je moet rekenen op drieduizend euro per persoon aan reis- en verblijfskosten en ook de deelname aan het WK zelf. We zijn al bezig met sponsoring, we verkopen bijvoorbeeld logo’s op trainingspakken. Een sponsor heeft al toegezegd om een van de springers te sponsoren voor het WK, daar zijn we heel erg blij mee. We hopen een structureel inkomen te krijgen uit het bedrijfsleven om zo meer dingen mogelijk te kunnen maken voor de vereniging.”


ZAKEN OP ORDE


Voor Mijnster is het World Trampoline Championships ook nieuw. ,,Ik ben er ook nog nooit geweest, dus het is voor mij ook een nieuw gebied. Voor 1 juni moeten we aangeven of we met het traject voor het WK door willen gaan. Financieel moeten we de zaken op orde hebben, want als je eenmaal in het traject zit kun je er niet zomaar uit. Al het geld dat we ophalen gaat sowieso in de pot voor de jeugdspringers.” De vorderingen van de springers is sinds kort te bekijken op het Instagramaccount @dmt_synergos.

Ook interesse om de springers te sponsoren? Dat kan via NL88RABO0359301797 o.v.v. sponsoring WK-deelname DMT. Meer informatie kan altijd worden opgevraagd via sponsoren.synergos@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie