Budokai Wor is een sportschool die gespecialiseerd is in vechtsporten.
Budokai Wor is een sportschool die gespecialiseerd is in vechtsporten. Kjeld van Dijk

Budokai Wor is sportschool voor het gezin

10 juni 2021 om 15:27 Vechtsporten

SLIEDRECHT Budokai Wor aan de Maaslaan in Sliedrecht is een sportschool die gespecialiseerd is in vechtsporten. Van Kyokushin karate en kickboksen tot en met bokszak-trainen en cardio-boksen: het kan allemaal bij Budokai Wor.


door Eline Lohman

,,Wij zijn geen doorsnee sportschool”, is het eerste dat eigenaar Dennis Wor zegt over Budokai Wor. Het gaat namelijk verder dan dat, meent hij.

,,We zijn een club, waar we investeren in elkaar. Zo gaan we vaak naar het buitenland voor seminars en vechten we door heel Nederland bij toernooien. We doen veel voor de jeugd, die al vanaf de leeftijd van vier jaar bij ons terecht kan voor jeugdkarate en –kickboksen. Voor de jeugd organiseren we veel, zoals ieder jaar een slaappartij, waarbij eerst de film Kung Fu Panda gekeken wordt en daarna geslapen wordt op de matten.”

Aan iedereen wordt gedacht bij Budokai Wor. Mannen, vrouwen en kinderen kunnen er terecht. Dennis: ,,Vrouwen die op een prettige manier willen trainen, kiezen vaak voor cardioboksen en bokszak-trainen. Van straatschoffies tot advocaten en van huismoeders tot topatleten – bij ons loopt alles door elkaar en gaat alles goed met elkaar, omdat de een enthousiast door de ander. Dat vind ik mooi om te zien.”

Budokai Wor bestaat sinds 2014, toen Dennis zijn bedrijf begon. Dat was in het begin nog niet in Sliedrecht, maar elders in de regio. ,,Eerst ben ik les gaan geven op mijn oude sportschool en vervolgens ben ik in Gorinchem Budokai Wor begonnen. Ik merkte dat er veel mensen uit Sliedrecht naar ons toe kwamen, dus toen is het bedrijf in 2017 verhuisd naar Sliedrecht.”

De passie voor vechtsporten zit er al een hele tijd in bij Dennis, zo vertelt hij. ,,Als zevenjarig jochie ben ik begonnen met vechtsporten. Eerst met kickboksen, later met Kyokushin karate. Wat me zo aanspreekt aan vechtsporten? Dat er een hoop saamhorigheid heerst binnen de wereld van de vechtsporten. Er wordt veel plezier gemaakt, dat is naast de prestatie ook heel belangrijk.”

Maar het is ook leerzaam, zegt Dennis. ,,Naast het plezier dat we met elkaar hebben, leer je ook wat van het beoefenen van vechtsporten: je leert een stukje discipline, je wordt mentaal en fysiek sterker wanneer je een vechtsport beoefent en je kunt er je ei in kwijt. Bijvoorbeeld wanneer je een drukke baan hebt en even wilt ontladen in je vrij tijd. Dat kan goed met het doen van een vechtsport.”

In de maand juni is er iets speciaals. Wie zich nu inschrijft bij Budokai Wor, kan profiteren van een mooie actie. Nog tot en met 30 juni krijgt iedere nieuwe inschrijver een sporttas ter waarde van € 39,95 cadeau. Voor meer informatie over Budokai Wor en de vechtsporten die aangeboden worden, kan gekeken worden op de website van het bedrijf, budokai-wor.nl. Meer informatie over Budokai Wor kan ook verkregen worden via 06-50603175 of budokaiwor@gmail.com.

Eline Lohman

advertentie
advertentie