Keeper Jasper Sprong bokst een hoge bal uit de doelmond.
Keeper Jasper Sprong bokst een hoge bal uit de doelmond. Joop Hartog

Eerst overwinning vv Sliedrecht laat nog steeds op zich wachten

24 maart 2024 om 13:01 Voetbal

SLIEDRECHT Het heuglijke nieuws dat trainer Sjoerd v.d. Waal ook volgend seizoen verbonden blijft aan de vv Sliedrecht werkte zaterdag 23 maart nog niet echt door. In de uitwedstrijd tegen Sparta (am) verloren de blauw-witten met 4-0. Door een rode kaart vlak voor rust was Sparta in het tweede deel te sterk en wacht Sliedrecht nog steeds op de eerste driepunter.

door Joop Hartog

Zonder de geschorste Juthlen Castillo trad Sliedrecht verder in dezelfde opstelling aan als vorige week. De eerste helft gaf een gelijkopgaande strijd te zien, waarbij beide teams wat kansen wisten te creëren. Bij Sliedrecht waren Nordin el Hassani en Cedric Tokromo degenen die de beste mogelijkheden hadden om te scoren, maar alles leek uit te draaien op een brilstand bij rust.

OPSTOOTJE

Toch gebeurde er in de laatste vier minuten nog het één en ander. Eerst viel onverwacht het eerste doelpunt waarbij opnieuw uit een corner, zoals al enkele malen dit seizoen, de 1-0 werd binnengekopt. En kort daarna werd bij een opstootje, waarbij Aaron Bashir was betrokken, de rode kaart gegeven aan Bashir omdat hij “eigen rechter” speelde. Een domper voor Sliedrecht, dat een zware tweede helft voor de boeg had.

STRAFSCHOP

Die tweede helft begon dramatisch omdat al bij de eerste aanval van Sparta Jordi van Buren gemakkelijk 2-0 kon scoren. Met deze stand kon Sparta free-wheelend het einde van de wedstrijd halen en Sliedrecht moest in ondertal proberen een dikke achterstand te repareren. Ondanks wat kleine kansjes voor Sliedrecht beheerste Sparta de wedstrijd en liep nog uit naar 3-0. Een toegekende strafschop voor Sparta werd nog keurig gestopt door de Sliedrechtse doelman Jasper Sprong, maar het slotakkoord was weer voor Sparta dat met 4-0 aan het langste eind trok.

Zaterdag 30 maart zijn er geen competitieverplichtingen en op 6 april ontvangt Sliedrecht BVCB uit Bergschenhoek, aanvang 14:30 uur.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?