Afbeelding
patrick Leeflang

Ondanks goede wedstrijd verliest Sliedrecht van Blauw Geel '38

18 augustus 2019 om 14:05 Voetbal

VEGHEL Het bekertoernooi zit er voor Sliedrecht op. In Veghel werd zaterdag 17 augustus in de eerste voorronde van het TOTO KNVB bekertoernooi met 2-1 verloren van derde divisionist Blauw-Geel '38/Jumbo. Sliedrecht wist na een 0-1 voorsprong nog lang mee te strijden, maar moest in de slotfase toch de meerdere erkennen in de thuisploeg.

Een gelijk opgaande strijd waarbij Sliedrecht frank en vrij voetbalde en diverse kansen kreeg. Na een klein kwartier had de Brabantse doelman de grootste moeite met een prima schot van Quincy Bartens, waarna Dennis Verhoef de rebound gemakkelijk kon verzilveren (0-1). Ook het goed verzorgde spel dat Sliedrecht liet zien vanaf de vleugels bezorgde de gastheren in die fase de nodige moeite.

In de tweede helft aanvankelijk een ongewijzigd beeld, met voor Sliedrecht voortdurende halve of kleine kansen, terwijl tot dat moment Blauw-Geel geen uitgespeelde mogelijkheden had gehad. En als er al gevaar dreigde stond de Sliedrechtse verdediging haar mannetje. Een prachtig diagonaal schot van de ingevallen van Harlingen leverde bijna een verdubbeling van de score op, maar de Blauw-Geel doelman ranselde de bal uit de bovenhoek.

Na een uur spelen paste Blauw-Geel een dubbele wissel toe en al snel leverde dit een scherpe counter op hetgeen 1-1 betekende. Ook de krachten vloeiden langzaam weg bij de Sliedrecht spelers en goed 10 minuten voor het einde luidde onnodig balverlies op het middenveld de winnende treffer voor de gastheren in (2-1).

Sliedrecht had gestreden voor wat het waard was en had zeker in de eerste helft meer kunnen en misschien wel moeten scoren. Al met al een goede wedstrijd tegen een hooggeplaatste tegenstander, maar ook het einde van een prachtig bekeravontuur.

Zaterdag 24 augustus speelt Sliedrecht een oefenwedstrijd tegen Cluzona. Aftrap 17.00 uur op sportpark de Doelen in Wouw.