Zaalvoetbalteam Bourgondische Goal Diggers is kampioen. Van links naar rechts: Jelle den Toom, Kevin den Toom, Patrick van Zuijdam, Bryant Smit (keeper), Jeroen Aantjes, Niels Meerkerk en Wesley Meijwaard.
Zaalvoetbalteam Bourgondische Goal Diggers is kampioen. Van links naar rechts: Jelle den Toom, Kevin den Toom, Patrick van Zuijdam, Bryant Smit (keeper), Jeroen Aantjes, Niels Meerkerk en Wesley Meijwaard. Jelle den Toom

Bourgondische Goal Diggers kampioen derde klasse zaalvoetbal

Voetbal Deel je nieuws

Zaalvoetbalteam Bourgondische Goal Diggers (BGD) is ongeslagen kampioen geworden van de derde klasse van de Sliedrechtse zaalvoetbalvereniging OWS’88. BGD stelde het kampioenschap veilig door tegenstander Racing Club de Haricot Verts op maandagavond 2 maart 2020 met een monsterscore van 22-1 te verslaan.

Door deze klinkende overwinning is BGD met nog drie speelrondes te gaan, niet meer in te halen door de concurrentie. De uitslag van 22-1 was voor de kersverse kampioen de grootste overwinning van dit seizoen. Niels Meerkerk was verantwoordelijk voor 11 doelpunten. De overige goals werden gemaakt door Patrick van Zuijdam (5x), Jelle den Toom (3x), Jeroen Aantjes (2x) en Wesley Meijwaard (1x). De eretreffer van Racing Club de Haricot Verts kwam op naam van Y. Shariff.

BGD speelde tot dusver twaalf competitiewedstrijden, waarvan er elf werden gewonnen. Een keer werd er gelijkgespeeld en geen enkele keer werd er verloren.

GOUDEN SCHOEN
De Bourgondische Goal Diggers hebben het kampioenschap vooral te danken aan het feit dat ze erg makkelijk scoren. In twaalf competitiewedstrijden heeft de ploeg 141 doelpunten gemaakt.

Speler Niels Meerkerk maakte tot dusver 55 doelpunten in de competitie en is daarmee vrijwel zeker van de ‘gouden schoen’ van de derde klasse. Zijn naaste belager is ploeggenoot Patrick van Zuijdam, die er tot nu toe 31 heeft gemaakt in competitieverband.

BEKERTOERNOOIEN
BGD maakt dit seizoen nog kans op meer prijzen. Op maandagavond 9 maart speelt de ploeg in de Sliedrechtse beker tegen eersteklasser Van Bragt Vervoer/Zorghuis Alblasserwaard. Dat duel gaat om de winst in de poule en om een plek in de knock-outfase.

Ook is de kampioen van de derde klasse nog in de race voor de Lou Hessing Memorial Cup, een gezamenlijk bekertoernooi van de Sliedrechtse zaalvoetbalvereniging OWS’88 en de Papendrechtse zaalvoetbalvereniging Eteha. BGD speelt in de volgende ronde van dat toernooi op maandagavond 25 mei tegen tweedeklasser KPS Keukens uit Sliedrecht.

DEBUUTSEIZOEN
Zaalvoetbalteam Bourgondische Goal Diggers is in de zomer van 2019 opgericht en speelt in het seizoen 2019-2020 voor het eerst in competitieverband. De ploeg bestaat uit een groep vrienden, waarvan het merendeel in (jeugd)selectieteams van Voetbalvereniging Sliedrecht heeft gespeeld. De naam van het team symboliseert de liefde voor ‘het goede leven’ (Bourgondische) en de liefde voor het spelletje voetbal (Goal Diggers).

advertentie
advertentie