Sliedrecht-VVSB
Sliedrecht-VVSB Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht stunt in TOTO-KNVB bekertoernooi tegen VVSB

30 augustus 2020 om 16:42 Voetbal

SLIEDRECHT In een spannende wedstrijd heeft Sliedrecht zaterdag 29 augustus op de Lockhorst in het grote TOTO KNVB-toernooi een door velen onverwacht resultaat bereikt door 3e divisionist VVSB uit Noordwijkerhout uit het toernooi te wippen. Na de gebruikelijke 90 minuten was de stand nog 2-2 en ook de twee maal 15 minuten verlenging brachten daar geen verandering in. Uiteindelijk trok Sliedrecht via strafschoppen (4-3) aan het langste eind en gaat het in de 2e kwalificatie wedstrijd in oktober opnemen tegen Noordwijk (2e divisie).

door Joop Hartog

Een leuke eerste helft, waarbij beide teams aardig tegen elkaar waren opgewassen, werd afgesloten met een 2-1 voorsprong voor Sliedrecht. Eerst wist Sem v.d. Pijl Sliedrecht koppend op 1-0 te zetten, waarna halverwege de eerste helft een slippertje in de verdediging de gelijkmaker werd aangetekend door Hugo ter Hedde (1-1). Kort daarna bracht Marciano Simonis Sliedrecht via een strafschop weer op voorsprong (2-1).

Na de pauze kwam VVSB door Feliciano Zschusschen op gelijke hoogte (2-2) en leek de ploeg uit Noordwijkerhout door te drukken. Maar Sliedrecht weerde zich kranig en stond in verdedigend opzicht goed. Aan beide zijden ontstonden nog wel wat kansjes, maar de grootste mogelijkheden waren toch voor Sliedrecht, toen in blessuretijd keeper Jansen van VVSB tot tweemaal toe zijn ploeg behoedde voor een nederlaag.

Ook de tweemaal 15 minuten verlenging die nodig waren om een beslissing te forceren leverden geen doelpunten op, dus moesten er strafschoppen worden genomen. Doelman Mathijs Donatz verkeerde in bloedvorm en stopte twee strafschoppen, terwijl Sliedrecht één strafschop miste. Een prima opsteker voor Sliedrecht dat hierdoor in de tweede kwalificatieronde uitkomt in een uitwedstrijd tegen Noordwijk (2e div.). Zaterdag 5 september speelt Sliedrecht in het nieuwe districtsbekertoernooi 2020-21 een uitwedstrijd tegen Arnemuiden, aanvang 14.30 uur.