Afbeelding
vv Sliedrecht

Teleurstellende start voor Sliedrecht

20 september 2020 om 10:57 Voetbal

SLIEDRECHT De competitiestart is voor de vv Sliedrecht niet begonnen zoals werd gehoopt. In Huizen moest de brigade van trainer/coach Dennis v.d. Steen in de slotfase een 3-1 nederlaag incasseren, terwijl het vertoonde spel toch wel een puntje had verdiend.

door Joop Hartog

Vanwege een nieuwe competitie indeling, waarbij Sliedrecht werd ingedeeld bij veel teams uit de regio Utrecht, werd uitgezien naar de start van de nieuwe competitie. De eerste helft gaf goed voetbal te zien van beide kanten, waarbij Sliedrecht in verdedigend opzicht geen enkele kans weggaf en zelf toch een paar mogelijkheden creëerde. Zo wist de Huizen-verdediging nog een inzet van de doellijn te werken en werd de rebound van Marciano Simonis maar ternauwernood tot corner verwerkt door de keeper.

VERDIENDE VOORSPRONG Kort voor het rustsignaal van scheidsrechter van Osch kwam Sliedrecht op voorsprong, toen een lange bal vanuit de verdediging Rodney Huijgen bereikte die op snelheid zijn tegenstander klopte en beheerst scoorde (0-1). Een verdiende voorsprong halverwege, waarbij wel duidelijk was dat hiermee de winst nog zeker niet binnen was.

OMSTREDEN DOELPUNT En dat Huizen het er niet bij liet zitten was in de tweede helft direct duidelijk. Met pittige duels en veel snelheid probeerden de gastheren Sliedrecht terug te drukken. Via een omstreden doelpunt van Ritchie Zinga (wegens buitenspel) na een uur spelen kwam SV Huizen langszij (1-1) en gesteund door het publiek ontvouwde zich een spannende strijd waarbij Sliedrecht alle zeilen moest bijzetten om overeind te blijven. Tien minuten voor tijd kopte Theo Visser uit een de 2-1 binnen en toen Sliedrecht daarna nog alles-of-niets ging spelen, werd het niets. Een tegenstoot van SV Huizen stelde opnieuw Ritchie Zinga in staat de 3-1 te scoren.

Zaterdag 26 september speelt Sliedrecht een thuiswedstrijd tegen LRC uit Leerdam, aanvang 14.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie