Afbeelding
Floris van der Elsen

Lotte van Drunen pakt eerste overwinning van seizoen 2021 bij de Race Simulation in Nederweert

22 maart 2021 om 09:19 Voetbal

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van het Beurspro KTM MX team heeft de race simulation in Nederweert weten te winnen. In de finale wist Lotte al snel de koppositie in handen te nemen en bouwde gedurende de wedstrijd een grote voorsprong op.

Nadat ze de afgelopen maanden alles in het werk had gesteld om haar conditie op en top in orde te hebben, kon ze zich vandaag voor de eerste keer meten met haar mannelijke concurrenten en kijken of haar snelheid hoog genoeg is.

De Peelrijders in Nederweert hadden voor de 85cc grote wielen een race simulation georganiseerd waarbij de opkomst enorm groot was. Verschillende toprijders van de Dutch Masters of Motocross en het EMX stonden achter het starthek.

Er waren vier groepen waarbij Lotte ingedeeld was in de eerste groep. Na de vrije training was er een kwalificatieheat waarvan de beste drie rijders zich kwalificeerden voor de A finale. Lotte wist haar heat te winnen en plaatste zich voor de A finale.

Toen het starthek in de finale naar beneden klapte, kwam Lotte goed weg maar pakte net geen kopstart en moest als tweede aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging ze in de aanval en wist al snel de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Ze werkte een sterke wedstrijd af en vergrootte per ronde haar voorsprong. Tevreden kwam ze als winnares over de finish en heeft hiermee gezien dat al het harde werken van de afgelopen maanden niet voor niets is geweest en dat ze wederom in de top mee doet.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie