smart
smart

Eindelijk weer Oranjekoorts! Het Groenevelt in Sliedrecht kleurt oranje voor EURO 2020

6 juni 2021 om 13:14 Voetbal

SLIEDRECHT - Voor het eerst in 7 jaar doet het Nederlands voetbalelftal bij de mannen weer eens mee aan een groot eindtoernooi. Op 11 juni start het Europees kampioenschap en Oranje is van de partij. Normaal gesproken wordt het land dan bevangen door een ware Oranjegekte, met enorme media-aandacht en tal van commerciële acties. Daarnaast worden complete buurten versierd met vlaggetjes en Oranje-attributen. 

Maar weten we nog wel hoe dat moet na al die tijd? Natuurlijk wel! Klara Goedhart stuurde deze foto’s van Het Groenevelt, waar ze zaterdagochtend oranje vlaggetjes voor ‘onze jongens’ hebben opgehangen. En of je nu van voetbal houdt of niet: dit is toch een heerlijk kleurrijk gezicht? 

Is jouw buurt ook zo leuk versierd, of krijgt de Oranjekoorts op een andere manier vat op jou? Deel het met ons! Stuur je leukste foto’s op naar kompas.sliedrecht@bdu.nl en wie weet zie jij jouw EK-foto terug op onze website of in de papieren krant!

Over EURO 2020 

In maart vorig jaar werd bekend dat EURO 2020 een jaar wordt uitgesteld en op 11 juni 2021 van start gaat. Vanwege het zestigjarig bestaan van de UEFA is vastgehouden aan de naam EURO 2020 (en heet het dus niet EURO 2021). 

Het toernooi wordt op een bijzondere manier gehouden, in twaalf verschillende landen. Nog nooit waren zoveel landen tegelijk gastheer. In Amsterdam worden drie groepswedstrijden en een 1/8e finale gespeeld. Het Nederlands elftal speelt de drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA tegen Oekraïne, Oostenrijk en Roemenië/play-off winnaar groep D.

De speelsteden van het EK 2020 zijn Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en St. Petersburg.

smart
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie