V.v. Sliedrecht speelde een oefenwedstrijd tegen Oranje Wit
V.v. Sliedrecht speelde een oefenwedstrijd tegen Oranje Wit Joop Hartog

V.V. Sliedrecht geeft voorsprong uit handen tijdens eerste wedstrijd sinds lange tijd

4 juli 2021 om 10:22 Voetbal

SLIEDRECHT Na een periode van 9 maanden zonder voetbal, mocht er eindelijk weer in wedstrijdverband worden gespeeld. Zonder de wel noodzakelijke maar hinderlijke beperkingen en gelukkig weer met publiek. Vanaf oktober vorig jaar kon er alleen met strenge beperkingen worden getraind. Op Sportpark De Lockhorst startte de selectie van de v.v. Sliedrecht zaterdag 3 juli met een oefenwedstrijd tegen het Dordste Oranje Wit.

Door Joop Hartog

Flink wat trouwe fans van zowel Sliedrecht als Oranje Wit waren op deze eerste echte wedstrijd in lange tijd afgekomen. Het was duidelijk te merken dat de spelers wedstrijdritme misten en Sliedrecht kon daar aanvankelijk beter mee omgaan dan de tegenstander. Dennis Verhoef zorgde na een kleine twintig minuten voor de openingsgoal (1-0) en kort voor rust nam nieuwkomer Justin Beemsterboer de 2-0 voor zijn rekening.

Omdat trainer Dennis v.d. Steen alle spelers in actie wilde zien, werd in de rust het gehele team vervangen door jonge(re) spelers, waarvan de meesten waren overgekomen vanuit het tweede team of de jeugdafdeling. Dit team bood ook de ploeg uit Dordrecht aardig tegenstand, maar moest in de slotfase toch het hoofd buigen en werd er met een 2-3 stand afgesloten.

Zowel spelers als publiek hebben deze eerste echte wedstrijd, hoe onbelangrijk de uitslag ook was, ervaren als een nieuw begin na een periode van beperkingen waarbij contactsport ondenkbaar was en waarbij het publiek, zonder mondkapjes, hun favoriete ploeg weer kond aanmoedigen.

Zaterdag 10 juli a.s. speelt Sliedrecht in Rosmalen een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser OJC Rosmalen, aanvang 14.30 uur.