Dennis Verhoef in duel
Dennis Verhoef in duel Joop Hartog

Ongelukkig verlies vv Sliedrecht in ’t Gooi

24 oktober 2021 om 10:53 Voetbal

SLIEDRECHT De nummer drie van de ranglijst vv Sliedrecht heeft de directe confrontatie met nummer twee, HSV De Zuidvogels uit Huizen, niet in winst kunnen omzetten. In een gelijk opgaande strijd, waarin De Zuidvogels op ongelukkige momenten toesloeg, moest Sliedrecht met 2-0 het onderspit delven.

door Joop Hartog

Sliedrecht opende de wedstrijd met goed en fris voetbal en was halverwege de eerste helft dicht bij de openingstreffer toen een inzet van Dennis Verhoef op de paal belandde. In die fase kreeg Sliedrecht nog een paar mogelijkheden om de score te openen, maar had het geluk ook niet altijd in haar zijde. Langzamerhand nam De Zuidvogels, met veel technische spelers in de gelederen, het initiatief over en kwam met enkele snelle omschakelingen gevaarlijk voor keeper Donatz. In de extra blessuretijd van de eerste helft nam de thuisploeg met een hoge bal vanaf de vleugel van Reduan Boussoufi onverwacht de leiding (1-0).

SPEERPUNTEN AAN BANDEN GELEGD Ook in de tweede helft kon Sliedrecht moeilijk vat op de wedstrijd krijgen en de thuisploeg wist ook precies waar de kracht van Sliedrecht lag. Speerpunten van Sliedrecht werden goed aan banden gelegd en Sliedrecht, dat op jacht was naar de gelijkmaker ging te gehaast spelen waardoor er slordigheden ontstonden, terwijl de gastheren met snelle omschakelingen ook regelmatig voor onrust zorgden.

ALLES-OF-NIETS POGING Uiteindelijk moest Sliedrecht buigen toen in de allerlaatste minuut een lange bal opnieuw Redouan Boussoufi bereikte die over keeper Donatz 2-0 scoorde. In een alles of niet poging was Rodney Huijgen nog dicht bij de aansluitingstreffer toen zijn schot de lat raakte.