Sliedrechter Niels Nieuwesteeg (l) in duel met LRC-speler Coen Horb
Sliedrechter Niels Nieuwesteeg (l) in duel met LRC-speler Coen Horb (c)

Zegereeks van Sliedrecht stokt tegen L.R.C.

20 maart 2022 om 12:11 Voetbal

SLIEDRECHT De laatste jaren was Sliedrecht veelvuldig winnaar van confrontaties met het Leerdamse LRC. Zaterdag 19 maart pakte dit anders uit, want in een spannende maar zeker geen mooie wedstrijd trok LRC op het eigen sportpark Glasstad met 2-1 aan het langste eind.

Door Joop Hartog

Voor wat betreft het kijkspel kan de eerste helft heel kort worden samengevat. Aan beide kanten volop inzet, maar rommelig en zonder uitgespeelde kansen. Scheidsrechter Franklin Berg liet veel toe maar hield wel de controle, waardoor er constant tempo in de wedstrijd bleef. Verder dan een paar doelpogingen van grote afstand kwamen beide ploegen niet, dus de 0-0 ruststand was zeer terecht.

LRC begon voortvarend aan de tweede helft bij een gevaarlijke doelpoging van Nordin el Hassani die rakelings voorlangs het doel schoot en diezelfde Hassani kon na tien minuten uit een half weggewerkte corner zelfs de 1-0 binnenschieten. Sliedrecht herpakte zich, bracht drie wisselspelers in en probeerde de bakens te verzetten. Met veel druk naar voren werd LRC vastgezet tegen het eigen doelgebied aan.

Knokkend voor elke meter probeerde LRC met snelle counters Sliedrecht te verrassen en was hiermee tien minuten voor tijd succesvol. In een onoverzichtelijke situatie, waarbij Sliedrechtspelers aarzelden toen een tweede bal met een klein kind het veld in kwam. LRC profiteerde hier bliksemsnel van en Rick van Loo zorgde voor 2-0. In een spannend slotoffensief van Sliedrecht scoorde Dennis Verhoef nog wel 2-1, maar verder dan die aansluitingstreffer kwam Sliedrecht niet meer. Een zure nederlaag in de achtervolgingsrace op de koplopers, die geen steken lieten vallen. Dinsdag speelt Sliedrecht in De Bilt om 20.00 uur een inhaalwedstrijd.