Dennis Verhoef nr. 9 scoort met een zweefduik het vierde doelpunt voor Sliedrecht.
Dennis Verhoef nr. 9 scoort met een zweefduik het vierde doelpunt voor Sliedrecht. Joop Hartog

Eenvoudige winst na snelle openingsgoal voor Sliedrecht

16 april 2022 om 21:45 Voetbal

SLIEDRECHT Een snel openingsdoelpunt in de eerste minuut was de basis voor een vrij gemakkelijke winst van Sliedrecht op het bezoekende FC De Bilt. In een leuke wedstrijd bleef Sliedrecht, dat een paar moeilijke weken achter de rug heeft, met 4-1 de Utrechters de baas.

door Joop Hartog

ZETJE IN DE RUG Nog niet iedereen had zijn plaatsje langs de lijn gevonden toen Sliedrecht al kon juichen voor het eerste doelpunt. In die allereerste minuut kopte Niels Nieuwesteeg een voorzet van rechts keihard in de bovenhoek (1-0) en kreeg Sliedrecht direct het zetje in de rug dat het nodig had gezien de resultaten van de laatste weken. Het door blessures geplaagde Sliedrecht moest ook in deze wedstrijd weer twee basisspelers missen wegens ziekte. En of het nog niet genoeg was, viel na ruim tien minuten verdediger Roy van ’t Hoog ook nog uit met een blessure.

MISSERTJE Sliedrecht bleef het spelbeeld bepalen en Simonis was na een kwartiertje dicht bij de tweede treffer, maar zijn schot trof de paal. Halverwege de eerste helft was hij wel succesvol bij het afronden van een goed opgezette aanval (2-0). Binnen een minuut had De Bilt een missertje van de Sliedrecht-goalie afgestraft toen Jonas Delen simpel binnenkopte (2-1). Toch was Sliedrecht niet uit het veld geslagen; een goeie dieptepass bereikte Dennis Verhoef die beheerst de keeper omspeelde en 3-1 scoorde. Een stand die tot de rust op het bord bleef mede dankzij een prima redding van keeper Donatz bij een uitbraak van Jesse Hennie Oliekan.

ZWEEFDUIK Na de pauze probeerde De Bilt nog terug te komen in de wedstrijd en bracht drie verse krachten in, maar het mocht niet baten. Sliedrecht hield de controle over de wedstrijd en na tien minuten zorgde Dennis Verhoef met een zweefduik koppend voor de 4-1 voorsprong. Goed voorbereidend werk van Chris Boom bezorgde Danny van Laarhoven nog een dot van een kans om de score uit te bouwen, maar van schrik richtte hij aan de verkeerde kant van de paal.

Een goede overwinning, die de Sliedrechtse ploeg de nodige inspiratie moet geven om in de derde periode die van start is gegaan, een goed resultaat neer te zetten. Zaterdag 23 april speelt Sliedrecht een uitwedstrijd tegen Montfoort SV’19.

Sandra van den Bovenkamp

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie