Sliedrecht-SVL
Sliedrecht-SVL Richard van Hoek

Sliedrecht komt laat op gang

Voetbal

SLIEDRECHT Tegen het einde van de competitie komen er soms onverwachte uitslagen van clubs die uit alle macht nog proberen punten te sprokkelen. Zo leek dat zaterdag 14 mei ook op De Lockhorst waar SVL uit Langbroek de tegenstander was. Na een goede start leek de wedstrijd te kantelen maar tenslotte werd Sliedrecht ruim met 5-2 de verdiende winnaar, onder andere door een hattrick van Dennis Verhoef.

door Joop Hartog

SVL kon de punten nog goed gebruiken om zich veilig te spelen in deze voetbaljaargang. Het verschanste zich zeker niet in de eigen verdediging, maar probeerde energiek Sliedrecht onder druk te zetten. Een missertje in de SVL verdediging werd halverwege de eerste helft genadeloos afgestraft door de attente Dennis Verhoef die 1-0 liet aantekenen. Kort daarna trof een schot van Rodney Huijgen de paal, maar de terugspringende bal werd direct door Niels Nieuwesteeg omgezet in 2-0. Sliedrecht leek vroeg op rozen te zitten en nam wat gas terug.

Zo vroeg in de wedstrijd bleek dit geen goed idee. Persoonlijke duels werden verloren en SVL bleef goed de aanval zoeken. Dit resulteerde in een paar kansjes, waarvan kort voor de rust Sjoerd Aalbertsen gretig gebruik en vrij kon inkoppen (2-1). Het werd direct na de theepauze nog erger toen Ali Alkan geheel vrijstaand de gelijkmaker kon binnenschieten (2-2). De daarvoor toegepaste drievoudige wissel ging daarna werken in het team van Sliedrecht.

Met wat meer energie werd de tegenstander bespeeld en zorgde Dennis Verhoef voor de ommekeer door nog tweemaal te scoren. Eerst rondde hij een prima voorzet van Huijgen doeltreffend af (3-2) en een kwartier voor tijd kopte hij een voorzet van opnieuw Huijgen beheerst binnen (4-2). Het slotakkoord was voor Akram Chentouf, die een mooi actie afrondde met een harde schuiver, die via een tegenstander achter doelman Mocking viel (5-2). Een gelopen wedstrijd, die dreigde uit handen te worden gegeven, werd hierdoor toch nog positief afgesloten. Zaterdag 21 mei speelt Sliedrecht de belangrijke uitwedstrijd tegen lijstaanvoerder Huizen, aanvang 14.30 uur.

Tim van Stek (l) zet tegenstander Ali Alkan onder druk.
advertentie