Coen v.d. Waal in fel duel met tegenstander
Coen v.d. Waal in fel duel met tegenstander V.v. Sliedrecht

V.v. Sliedrecht hard onderuit tegen koploper Huizen

22 mei 2022 om 12:35 Voetbal

SLIEDRECHT Dat de SV Huizen deze competitie jaargang kampioen zal worden is al enige tijd duidelijk, maar Sliedrecht wilde zaterdag 21 mei in de uitwedstrijd tegen deze ploeg toch een goed figuur slaan. Nog wat punten sprokkelen voor enige zekerheid in de na-competitie zou wel fijn zijn. Het liep totaal anders: met een fikse en verdiende 5-0 nederlaag werd Sliedrecht teruggewezen.

Door Joop Hartog

Binnen 20 minuten wist Sliedrecht al dat het geen gemakkelijke opgave zou worden om in deze uitwedstrijd enig resultaat te boeken. Een vrije trap van Anouar Aktaou (1-0) en een misser in de Sliedrechtse defensie waardoor Hidde v.d. Veldt kon scoren (2-0), brachten Sliedrecht al snel in de problemen. Ondertussen was ook centrale verdediger Bas van Stokkom geblesseerd uitgevallen.

OVERSPOELD De thuisclub zag de vertwijfeling en ging Sliedrecht opjagen, waarbij doelman Donatz diverse doelpogingen onschadelijk moest maken om erger te voorkomen. In de pauze zou eventueel een nieuwe strategie voor de ommekeer moeten zorgen, maar het tegendeel gebeurde. Vanaf de aftrap werd het Sliedrechtse doel weer overspoeld met aanvalsgolven en binnen twee minuten kon Joshua Lo-Asioe de 3-0 binnenschieten.

NIET GOED GENOEG Sliedrecht werd hierdoor een gemakkelijke prooi, waarbij SV Huizen zich liet terugzakken en Sliedrecht het spel moest maken. De razendsnelle tegenstoten van SV Huizen zorgden halverwege de tweede helft voor 4-0 via Timo Vos en in de slotfase bracht Joshua Lo-Asioe de eindstand op 5-0. Een verdiende overwinning voor de koploper, waar volgens trainer Dennis v.d. Steen niets op viel af te dingen. “We waren vandaag eenvoudig weg niet goed genoeg”, aldus de trainer/coach. Zaterdag 28 mei a.s. speelt Sliedrecht de voorlaatste competitie wedstrijd thuis tegen vv. Woudenberg, aanvang 14.30 uur.