Juninho van Ree belaagt doelman Dennis de Wit
Juninho van Ree belaagt doelman Dennis de Wit Joop Hartog

Zwalkend Sliedrecht vergeefs op zoek naar vorm

18 september 2022 om 10:07 Voetbal

SLIEDRECHT Ook in de derde en laatste poulewedstrijd van de districtsbeker heeft Sliedrecht niet laten zien dat het klaar is voor de competitie. Zaterdag 17 september startte Sliedrecht op eigen veld goed tegen VVGZ, maar liet het vooral na rust totaal afweten. Een beschamende 2-3-nederlaag en een laatste plaats in de poule was het uiteindelijk resultaat.

door Joop Hartog

Een voorzichtige start van beide kanten veranderde al snel in een overwicht van Sliedrecht, dat na ruim 20 minuten door een fraai afstandsschot van Marciano Simonis op een 1-0 voorsprongkwam. Een mooie opsteker, want Sliedrecht moest na twee maal een gelijkspel deze wedstrijd winnen om door te gaan naar de volgende bekerronde.

TE VEEL RUIMTE Toen na een dik half uur Danny van Laarhoven uit een rommelig duel voor het doel de 2-0 binnenschoot leek de wedstrijd naar wens te verlopen. Maar organisatorisch bleef het kwakkelen , vooral in de verdediging waar steeds weer VVGZ-aanvallers te veel ruimte kregen en nog voor rust kon Koen Kuipers geheel vrijstaand de 2-1 scoren.

ONMACHTIG SLIEDRECHT Na de pauze herhaalde dit tafereel zich weer toen na tien minuten Kuipers opnieuw vrijstaand de gelijkmaker scoorde (2-2). Sliedrecht kon aanvallend ook niet de juiste combinaties vinden en de gasten uit Zwijndrecht bleven verdedigend goed overeind. Met nog bijna een kwart wedstrijd te gaan kopte Serkan Tanriseven uit een corner zelfs de 2-3 binnen. Deze tik kwam het onmachtige Sliedrecht niet meer te boven. Ook trainer Marco Verbeek was geschrokken van de zwakke prestatie van zijn elftal en stelde dat er volgende week, wanneer de regulier competitie begint, een ander Sliedrecht moet staan in Zaltbommel om enig tegenwicht te geven in de uitwedstrijd tegen Nivo Sparta, aanvang 15.00 uur.