Verdediger Tim van Stek zet zijn voorhoede aan het werk
Verdediger Tim van Stek zet zijn voorhoede aan het werk Joop Hartog

Sliedrecht krijgt te weinig met gelijkspel

20 november 2022 om 12:12 Voetbal

SLIEDRECHT Het zat Sliedrecht, dat dit seizoen een vrijwel compleet nieuwe ploeg moet opbouwen, de laatste weken niet erg mee. Als hekkensluiter trad het zaterdag 19 november aan tegen de voormalige hoofdklasser Achilles’29 uit Groesbeek. De wedstrijd die in voetballend opzicht aardig in balans was eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Sliedrecht startte met een wat aangepaste opstelling, waarbij aanvoerder Coen v.d. Waal als extra centrale verdediging de nodige zekerheid moest geven. Dit systeem bleek goed uit te pakken, want Sliedrecht was zeker in de beginfase sterker. Zowel Jesaja Dias als Marciano Simonis waren met hun doelpogingen al dicht bij de openingstreffer, maar zoals in de afgelopen wedstrijden was er net niet de juiste scherpte voor het doel.

ALS EEN HUIS

In de tweede helft schroefde Sliedrecht het tempo wat op en ontstonden er weer wat kansen, waarbij o.a. een kopbal van Dennis Verhoef buiten bereik van de Achille’29 keeper op de lat kwam. Achilles’29 probeerde wel tegengas te geven en de snelle tegenstoten waren ook niet geheel ongevaarlijk, maar de defensie van Sliedrecht stond als een huis en ook invaller-keeper Jasper Sprong maakte een betrouwbare indruk.

STABIELER

Ook de inbreng van enkele wisselspelers bracht geen verandering in de situatie, mede omdat ook de gasten een solide verdediging hadden die door de Sliedrechtse aanvallers, die momenteel tobben met scoren, niet uit elkaar gespeeld kon worden. Alhoewel dit 0-0 gelijkspel geen verandering te zien geeft in de ranglijst, mag wel gesteld worden dat het team met deze speelwijze in ieder geval stabieler en georganiseerder speelt dan voorheen. Nu nog wat gemakkelijker tot scoren komen!

Zaterdag 26 november speelt Sliedrecht de voorlaatste competitiewedstrijd voor de winterstop in en tegen Bennekom, aanvang 15.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie