Doelpoging van Robby v.d. Wetering (nr.22)
Doelpoging van Robby v.d. Wetering (nr.22) Joop Hartog

Sliedrecht krijgt geen loon naar werken

29 januari 2023 om 11:07 Voetbal

SLIEDRECHT Met een zwaar teleurgesteld gevoel reisde Sliedrecht zaterdag 28 januari terug uit Doorwerth, waar tegen DUNO een 2-1 nederlaag werd geleden. Tegen de nummer zeven van de ranglijst wist Sliedrecht vooral in de eerste helft een prima pot voetbal te spelen, maar verzuimde in die fase een handvol doelrijpe kansen te benutten.

door Joop Hartog

Vanaf het eerste fluitsignaal wist Sliedrecht het technisch goed spelende DUNO in een wurggreep op eigen helft te houden. Helaas moest al na een kwartier aanvaller Dennis Verhoef vanwege een blessure worden vervangen door Quinton Eugenia, die al snel twee dotten van kansen onbenut liet. Ook Simonis en v.d. Waal zagen hun doelpogingen mislukken. Op slag van rust kwam bij een spaarzame tegenstoot van de gastheren Gytano Fernand (in buitenspelpositie) vrij en scoorde 1-0.

KRUIT VERSCHOTEN

In deel twee gaf de thuisploeg meer tegenwicht en liet zien dat het technisch goede spelers in huis heeft. Sliedrecht leek voor de pauze het kruit enigszins te hebben verschoten en kon de druk op de tegenstander niet vasthouden. Een snelle aanval van DUNO op driekwart wedstrijd, waarbij de Sliedrechtse verdediging aarzelde, betekende 2-0 door de snelle Benjamin Maria.

IN DE BOVENHOEK

Sliedrecht maakte zich een klein kwartier voor het einde op voor een slotoffensief, waarbij het doel van DUNO opnieuw zwaar onder vuur kwam te liggen. Een prachtig schot in de bovenhoek van Marciano Simonis werd fabuleus door keeper Cornelissen gered, maar een harde inzet van diezelfde Simonis enkele momenten later was hem te machtig (2-1). Verder dan deze aansluitingstreffer kwam Sliedrecht niet en moest opnieuw erkennen dat het nog steeds tekort schiet voor wat betreft scorend vermogen. Zaterdag 4 februari komt Nivo Sparta op bezoek op de Lockhorst, aanvang 14.30 uur.