Volop druk op het doel van Sliedrecht-goalie Mathijs Donatz
Volop druk op het doel van Sliedrecht-goalie Mathijs Donatz Eigen foto

Belangrijke winst voor Sliedrecht

26 februari 2023 om 11:40 Voetbal

SLIEDRECHT Tegen het dit jaar sterk presterende SVL uit Langbroek heeft Sliedrecht zaterdag 25 februari op eigen veld met 1-0 gewonnen. Een broodnodige zege die de ‘nieuwe’ ploeg heel goed kon gebruiken en het nodige vertrouwen moet geven voor de komende wedstrijden.

Al vroeg in de wedstrijd scoorde Sliedrecht het enige doelpunt, in een fase waarin beideteams nog zoekende waren. Na dik tien minuten kon Marciano Simonis een voorzet die niet goed werd weggewerkt door de SVL-verdediging, vrij gemakkelijk afronden (1-0). In het restant van de eerste helft bleef Sliedrecht de wedstrijd controleren en was een aantal keren heel dicht bij een tweede goal. Maar telkens was het weer de uitstekend keepende doelman Mathijs Mocking die een verdere voorsprong wist te voorkomen. Dek leine voorsprong bij rust was dik verdiend, maar had eigenlijk groter moeten zijn.

GEEN SPRAKE VAN BUITENSPEL

In de tweede helft, met de straffe wind in de rug, bleef Sliedrecht de aanval zoeken en al heel snel werd een prima voorzet van Jamiro Libretto koppend afgerond door Juninho van Ree. Alhoewel hier geen sprake was van buitenspel, volgde scheidsrechter Melvin Vink het advies van de SVL-assistent en keurde het doelpunt toch af. Dit maakte in sommige opzichten de wedstrijd niet vriendelijker en met een aantal gele kaarten aan beide zijden wist de arbiter iedereen in het gareel te houden.

TEAMPRESTATIE

De gasten moesten wel massaal in de aanval om de achterstand weg te werken, maar ondanks de grote druk op het Sliedrechtse doel, bleven de uitvallen van Sliedrecht toch regelmatig gevaarlijk. Met een aantal goede reddingen van keeper Donatz in deze slotfase werd een belangrijke zege binnengehaald. Trainer/coach Marco Verbeek was weltrots op zijn ploeg. ,,Vergeet niet dat we een heel ander team hebben dan vorig seizoenen we zijn in opbouw en dat kost tijd. Deze overwinning was een teamprestatie en het was niet altijd goed, maar dik verdiend want we hadden het voor de rust al moeten beslissen’’, besloot Verbeek.

Zaterdag 4 maart wacht een nieuwe uitdaging. Het ook laag geklasseerde Oranje Wit komt op bezoek en Sliedrecht zal de nederlaag eerder deze competitie in Dordrecht zeker willen revancheren. De aftrap is weer om 14.30 uur