Doelman ’t Lam van LRC onderschept een Sliedrechtse aanval.
Doelman ’t Lam van LRC onderschept een Sliedrechtse aanval. vv Sliedrecht/Joop Hartog

Vroeg doelpunt nekt vv Sliedrecht

26 maart 2023 om 12:17 Voetbal

SLIEDRECHT Opnieuw moest Sliedrecht vroeg in de wedstrijd een tegendoelpunt incasseren. In de uitwedstrijd tegen het Leerdamse L.R.C. verloor Sliedrecht zaterdag met 1-0 van één van de koplopers in de 1e klasse. Door een onnodig veroorzaakte strafschop bleef de equipe van trainer Marco Verbeek weer met lege handen staan.

door Joop Hartog

De wedstrijd was nauwelijks op gang gekomen toen de Sliedrechtse doelman Donatz een aanvaller van LRC die wegdraaide van de doelmond vloerde. Scheidsrechter Youri Kuipers gaf terecht een strafschop waar Furkan Cetin wel raad mee wist (1-0). Het antwoord van Sliedrecht leek snel te komen, want luttele momenten daarna kreeg Danny van Laarhoven uit een dieptepass alle vrijheid om te scoren, maar zijn inzet ging naast.

DEGELIJKE PRESTATIE

In het verloop van de eerste helft had LRC wel de controle over de wedstrijd, maar was ook slordig met een aantal kansen die zij kregen. Verder had Sliedrecht, dat opnieuw een handvol basisspelers miste wegens blessures en (schorsing), de organisatie in verdedigend opzicht wel op orde. Zeker de debuterende jeugdspeler Seth Bergevoet leverde op rechtsachter een degelijke prestatie.

VIA DE PAAL

In het tweede deel speelde Sliedrecht veel gedurfder en zette de tegenstander regelmatig onder druk. Door de straffe wind dwars over het veld deden zich vaak moeilijke en ook onberekenbare situaties voor, waarbij er soms onverwachte kansen ontstonden. Het laatste kwartier werd een spervuur van aanvallen gericht op het LRC-doel, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor keeper Levie ’t Lam. Ver in de extra tijd werd de goalie ook nog geholpen doordat een schot van Tobi van Zwienen en de bal via de paal weer het veld in stoot.

GELIJKSPEL VERDIEND

De teleurstelling bij Sliedrecht was groot. Zeker gezien het spel in de tweede helft zou een gelijkspel wel verdiend zijn geweest. Nadat de laatste weken een zwaar programma tegen de top vier is afgewerkt, wacht zaterdag 1 april thuis de belangrijke wedstrijd tegen mede-staartploeg S.V.W. uit Gorinchem, aanvang 14.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie