Fabian Steenhuisen (l) schermt de bal af voor een tegenstander
Fabian Steenhuisen (l) schermt de bal af voor een tegenstander Joop Hartog

Gelijkspel maximaal haalbare voor Sliedrecht

30 april 2023 om 13:21 Voetbal

ALMKERK De uitwedstrijd tegen Almkerk had zaterdag 29 april voor Sliedrecht de ingeslagen weg van vorig week een vervolg moeten geven om uit de gevarenzone van degradatie of nacompetitie te komen. In een zeer matige wedstrijd bleef het 0-0 maar door deze stand bleef het tot het einde toe ook spannend.

door Joop Hartog

Het eerste uur had Almkerk de controle over de wedstrijd, maar had het ook moeite om de defensie van Sliedrecht echt omver te spelen. Zeker in de eerste helft waren er slechts twee mogelijkheden om de score te openen, bij doelpogingen van Jelle Stalenhoef met een afstandsschot en Jonathan van Eerd die zijn inzet voorlangs zag gaan. Sliedrecht kwam sporadisch aan aanvallen toe en kon de bal heel moeilijk in de ploeg houden.

MEER DUELKRACHT

Na de kantwissel greep Almkerk direct weer het initiatief, maar moest het na een klein kwartiertje - toen Sliedrecht een dubbele wissel toepaste - terug naar eigen helft. Deze wissel bracht wat meer duelkracht op het middenveld voor Sliedrecht en langzaam werd het strijdtoneel verlegd naar het doel van Almkerk. Maar Sliedrecht bleek opnieuw niet bij machte om indien nodig de scherpte voor het doel te laten zien. Zo deden zich nog wel een paar kansen voor, maar die stierven in schoonheid.

HET MEEST TEVREDEN

In deze laatste fase van de competitie strijden zes clubs om de gevarenzone te ontlopen, maar met nog twee wedstrijden te spelen is er nog niets beslist. Sliedrecht mag over dit behaalde gelijkspel het meest tevreden zijn, want de volle winst zou zeker niet verdiend zijn geweest. Sliedrecht heeft de volgende twee weekenden geen competitieverplichtingen en speelt zaterdag 20 mei een thuiswedstrijd tegen DUNO.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie