Sliedrecht-Dundo
Sliedrecht-Dundo Richard van Hoek Fotografie

Zeer matige wedstrijd vv Sliedrecht kent superspannend slot

21 mei 2023 om 10:11 Voetbal

SLIEDRECHT In een zeer matige wedstrijd speelde Sliedrecht zaterdag 20 mei thuis de voorlaatste competitiewedstrijd tegen DUNO uit Doorwerth. Alleen het laatste kwart van de wedstrijd was er sprake van inzet, spanning en emotie en in de allerlaatste minuut sleepte Sliedrecht de 2-1 overwinning nog binnen.

door Joop Hartog

Gezien de stand op de ranglijst was deze wedstrijd van cruciaal belang om degradatie of nacompetitie te ontlopen. Maar de ploegen leken aanvankelijk machteloos om er een spannende pot voetbal van te maken. Zeker in de eerste helft hadden de gasten het beste van het spel en kon Sliedrecht nauwelijks gevaarlijk worden, terwijl DUNO, dat op een veilige vijfde plaats op de ranglijst staat, zich niet al te druk maakte. Een nietszeggende 0-0 ruststand was dan ook het resultaat.

PRIMA REDDINGEN

Kort na de hervatting kreeg Sliedrecht een aantal hachelijke momenten te verwerken, maar prima reddingen van keeper Donatz voorkwamen een achterstand. Een dubbele aanvallende wissel bij Sliedrecht moest voor de doorbraak zorgen, maar aanvankelijk was hier nog niet veel van te zien, alhoewel Sliedrecht wel wat beter tegenspel vertoonde. Kansen werden in die fase nauwelijks gecreëerd.

ALLES-OF-NIETS

Op een moment dat iedereen verwachtte dat Sliedrecht de ban zou breken, scoorde DUNO onverwacht de 0-1 toen Benjamin Maria plotseling uit een scrimmage 1-0 kon scoren. Dit was voor Sliedrecht het moment alles-of-niets te gaan spelen en werden er aanvallende risico’s genomen. Dit pakte goed uit toen Dennis Verhoef tien minuten voor tijd uit een corner 1-1 binnen kopte en in de slotminuut zelfs 2-1 scoorde - opnieuw met een kopbal - uit een hoge voorzet.

TERUG IN DE RACE

Verhoef die lange tijd wegens een blessure buitenspel stond bracht hiermee zijn ploeg weer terug in de race om lijfsbehoud in de 1e klas. Zaterdag wordt in Langbroek de laatste wedstrijd gespeeld tegen SVL. Sliedrecht moet winnen en is afhankelijk van andere uitslagen om nacompetitie te ontlopen.

Captain Coen v.d. Waal (l) neemt DUNO-doel onder vuur.