Afbeelding
pixabay.com/TaniaVdB

Sliedrecht Sport heren nemen het op tegen SSS

23 februari 2024 om 14:23 Volleybal

SLIEDRECHT Zaterdag staat in de BetCity Eredivisie Heren B-poule de wedstrijd tegen SSS Barneveld op het programma. Een weerzien met heren die de club maar al te goed kennen als oud-coaches: Paul en Marnix.

door Jorian Hak

Na het op een haar na mislopen van de Heren A-poule waar met de beste teams van Nederland wordt gestreden door niet Sliedrecht maar Lycurgus Groningen, was er nog een kans op een succes dit seizoen. De mannen zaten nog vol in de race voor die felbegeerde finaleplek in de nationale beker 23/24. Helaas mocht het voor de zesde keer niet zo zijn en strandden de heren opnieuw in de halve finale. Limax had de carnavalskater op tijd verwerkt en mocht zichzelf niet alleen prins carnaval maar ook tot bekerfinalist kronen.

KWARTFINALES LANDSKAMPIOENSCHAP

Zaterdag kan Sliedrecht goede zakendoen bij winst op SSS. De blauw-witte mannen starten deze B-poule met vier punten door de vijfde stek in de reguliere competitie. Bij winst verstevigen zij de positie om uiteindelijk in de kwartfinales om het landskampioenschap terecht te komen.

Ook individueel zijn er nog de nodige competities waar titels worden verdeeld. In het algemeen spelersklassement dingen Marius den Hartog en Robin van Weerd (SSS) nog mee in de individuele prijzen en zijn zij ook de ‘two to watch’ zaterdag. De tegenstander van zaterdag is de B-poule minder gelukkig gestart. Tegen ZVH ging de ploeg van Paul van der Ven ongelukkig onderuit met 3-2. 

GETERGD

Sliedrecht krijgt zaterdagavond te maken met een getergde ploeg die ongetwijfeld wat recht wil zetten, aangezien de vijfde set in Zevenhuizen met 15-13 verloren ging. Aan de kant van SSS scoren eerdergenoemde Robin van Weerd, Michael Dowhaniuk en Jochem Bloem er lustig op los. Dit drietal zal in de aanloop naar het treffen van zaterdagavond extra zijn besproken door Martijn en staf.

Kortom, een spannend weerzien met oude bekenden. Twee getergde ploegen die beide een stapje extra zullen willen doen, zaterdag in De Basis. De entree is gratis en het Bankie is geopend.

Rick van de Weg

advertentie
advertentie