Afbeelding
Sliedrecht Sport

Sliedrecht Sport Jongens A+ is Nederlands Kampioen

31 maart 2024 om 09:57 Volleybal

SLIEDRECHT Maar liefst zes van acht jeugdselecties van Sliedrecht Sport traden zaterdag aan bij de finales om de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen. Jongens A+ (onder 20 jaar) wist daarbij beslag te leggen op de titel. Jongens C veroverde de bronzen medaille.

Na een hele dag strijden, bleek dat de Meiden A en B en Jongens A helaas niet door waren naar de kruisfinales. De andere drie teams wel. Bij Jongens C en Meiden C leidde dat niet tot de finale. MC eindigde als vierde, maar JC pakte het brons door met 1-2 te winnen van PDK Huizen.

Jongens A+ trof, in de Omnisport in Apeldoorn, in de kruisfinales Volley Tilburg, dat met 2-0 werd verslagen. In de finale wachtte het sterke Twente ‘05. De eerste set werd goed gepakt (25-21), maar de tweede moest nipt aan de Overijsselaars gelaten worden: 26-28. Dat betekende een tie-break om het kampioenschap. Daarin was Sliedrecht de bovenliggende partij: 15-11.

Een knappe prestatie van Sem Clement, Luuk de Groot, Thijmen Oomes, Nick van der Leeden, Timon Zoutendijk, Jochem Barthel, Jilles Amersfoort, Harm Korevaar, Cas Westgeest, Youri Ebbelaar, Steven de Jong, Aron Huijser en coaches Frank Vlot en Egbert op ‘t Hof.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie