Dani Smith
Dani Smith Peter Verheijen

Dames Sliedrecht Sport willen attractief en aanvallend volleybal laten zien, ook in Europa

Volleybal

SLIEDRECHT De dames van Sliedrecht Sport hebben hun ambities voor komend seizoen helder, zo bleek donderdagavond tijdens de Meet en Greet voor businesspartners van Sliedrecht Sport. Trainster Vera Koenen: ,,Net als afgelopen jaren gaan we voor de prijzen. Om onze prestaties van de afgelopen jaren te evenaren zal pittig zijn, maar we gaan er zeker voor."

Agnes Corbeij

Behalve de prijzen, wil het team meer. ,,We willen ons type spel veranderen. We streven ernaar om sneller spel te laten zien, attractief volleybal, met veel aanvallen." 

Met dat doel in het achterhoofd, werd de groep gevormd. Een van de nieuwe speelsters die een bijdrage moet gaan leveren aan het attractieve spel, is de Canadese spelverdeelster en international Dani Smith. Koenen: ,,Zij brengt behalve veel ervaring ook snelheid in ons spel."  Smith speelde eerder bij Sliedrecht Sport en is inmiddels getrouwd met een Nederlander. Smith: ,,Het is fijn om terug te zijn."

Na twee jaar Champions League, spelen de dames van Sliedrecht Sport dit jaar voor de CEV-cup, de Europacup II. Er werd zwaar geloot, tegen SSC Palmberg Schwerin, het tweede team van Duitsland. Koenen: ,,Het is een pittige loting, maar wel leuk. We gaan ervoor om ook daar mooi volleybal te laten zien."

Vera Koenen
advertentie
advertentie