Michael van Leeuwe.
Michael van Leeuwe. Peter Verheijen

Basis Sliedrecht Sport Heren 1 gelegd; teamcaptain neemt afscheid

7 april 2020 om 10:51 Volleybal

SLIEDRECHT Teamcaptain Michael van Leeuwe zet na twaalf seizoenen een punt achter topvolleybal. David Azantinlow doet hetzelfde. Midden Rick Julicher schuift door uit Heren 2 en 'clubmannen' Gerard Baan en Mart de Groot hebben hun contract verlengd. Daarmee is de Sliedrechtse basis gelegd voor het Eredivisieseizoen 2020-2021.


Voor middenman en aanvoerder Michael van Leeuwe was het een lastige beslissing. ,,Na twaalf jaar met heel veel trots het schitterende blauw-witte shirt te hebben mogen dragen, is het tijd voor mijn gezin. Ik heb mijn doelen en dromen in het volleybal behaald: met Sliedrecht Sport promoveren naar het allerhoogste niveau en Eredivisie spelen."

Ook collega middenaanvaller David Azantinlow hangt zijn topvolleybaltenue aan de wilgen. ,,Na dertien jaar intensief te hebben gevolleybald, waarvan de laatste twee seizoenen bij Sliedrecht, is het nu family time! Ik stop een jaartje volledig om daarna een vriendenteam te starten met oud-Volley Tilburg H1-spelers."


Als opvolger op het midden komt Rick Julicher over van Heren 2. ,,Dit is voor mij een supermooie kans, waar ik hard voor gewerkt heb de afgelopen seizoenen. Ik ga er vol voor en hoop de planken uit de vloer te slaan!"

Nadat eerder al het trainersduo, Paul van der Ven en Marnix Elbers, werd vastgelegd, zijn ook Sliedrechters, diagonaal Gerard Baan en libero Mart de Groot in 2020-2021 van de partij. Laatstgenoemde blijft ook als passer-loper binnen Heren 2 actief. Eerder werd al bekend dat zijn broer Yorick de Groot niet langer voor Sliedrecht Sport Heren 1 zal uitkomen. Hij kiest voor beachvolleybal. Met Gerard Baan, Mart de Groot en Rick Julicher zijn de eerste spelers van Heren 1 voor komend seizoen bekend. Spoedig worden meer spelers bekend gemaakt.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie