Martijn Michielse en Renate Ouderkerk van Fysique in De Basis.
Martijn Michielse en Renate Ouderkerk van Fysique in De Basis. Sliedrecht Sport

Dordtse Fysiotherapie Fysique neemt begeleiding Sliedrecht Sport Heren 1 op zich

14 januari 2021 om 07:26 Volleybal

SLIEDRECHT De fysiotherapeutische begeleiding van het hoogste Herenteam van Eredivisionist Sliedrecht Sport is sinds kort in de bekwame handen van de Dordtse fysiopraktijk Fysique. Naast support tijdens de wedstrijden, zijn zij ook wekelijks aanwezig bij de trainingen en denken mee over de fysieke trainingen binnen de hele vereniging.

,,Tijdens de wedstrijden en vooral het groot aantal trainingen maken de mannen veel uren met springen en slaan”, aldus Cees Boer, voorzitter van de volleybalvereniging. ,,Het gezond omgaan met het lichaam en goede fysio zijn daarbij essentieel. We zijn dan ook bijzonder blij met de samenwerking met een bijzonder professionele en gedreven partij als Fysique.”

Het begeleidingsteam staat onder leiding van Martijn Michielse, mede-oprichter van Fysique en zelf oud-volleyballer. Samen met collega Renate Ouderkerk – spelend bij Dames 1 van Volley Meerkerk ’95 – is hij tijdens de trainingen op maandag en donderdag in De Basis aanwezig voor beoordeling en begeleiding van fysieke klachten van de spelers. ,,We zijn blij dat we op deze manier een steentje bij kunnen dragen aan preventie van blessures én daardoor aan het behalen van goede resultaten.”


Fysiotherapie Fysique is gespecialiseerd in onder andere orthopedische revalidaties en sportfysiotherapie, met een goede samenwerking met diverse disciplines zoals huisartsen en orthopeden. Naast het herstel van fysieke klachten ligt de focus daarbij op preventie door middel van fysieke training. Fysique opereert vanuit het Gezondheidscentrum in het Dordtse Sterrenburg en verzorgt de fysiotherapeutische begeleiding van selectieteams van diverse sportverenigingen in de Drechtsteden.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie