Afbeelding
Hans van Wijngaarden

Prima winst volleybalmannen Sliedrecht Sport op SSS uit Barneveld

30 januari 2021 om 19:43 Volleybal

SLIEDRECHT Het eerste mannenteam van Sliedrecht Sport heeft een uitstekende overwinning geboekt op SSS uit Barneveld. In eigen hal werd het in een vanwege de avondklok vervroegd duel 3-1.

Daar zag het overigens halverwege de tweede set volstrekt niet naar uit. De eerste set was tamelijk kansloos verloren gegaan: 18-25 en in de tweede doorloop werd tegen een vijfpuntsgat aangekeken: 12-17. Na een ingreep van de trainer Paul van der Ven werd de schwung echter meer en meer gevonden.

FLOATERS Op 20-21 kwam spelverdeler Rick van der Sluis aan service. Befaamd om zijn geweldige sprongservice, koos hij voor de floaters en ook die brachten SSS in problemen, want hij serveerde de set uit: 25-21. Sowieso had SSS in de daarna resterende speeltijd veel moeite met de floaterdruk van Sliedrechtse zijde.

De 1-1 gaf ‘vleugels’ aan blauw-wit. Never change a winning team, moet Van der Ven gedacht hebben. Verdedigend werd er veel gepakt en ook de aanval ging steeds beter lopen. Na een 4-4 in set 3, liep Sliedrecht Sport uit naar 9-6, 12-6, 16-7 en uiteindelijk 25-13. De fikse voorsprong maakte het mogelijk om Niels Middendorp van Heren 2 z’n Eredivisiedebuut te laten maken.

In set 4 kwam de overwinning niet meer in gevaar. Via 7-4 denderde de thuisploeg door naar 13-8 en 18-12 om uiteindelijk op 25-17 (wederom met Middendorp in de gelederen) de volle drie wedstrijdpunten in ontvangst te mogen nemen