Coach Vera Koenen toont zich tevreden over een succesvolle Sliedrechtse actie
Coach Vera Koenen toont zich tevreden over een succesvolle Sliedrechtse actie Pim Waslander

Volleyvrouwen Sliedrecht Sport aan kop na nieuwe driepunter

31 januari 2021 om 19:53 Volleybal

SINT-ANTHONIS Met een nog verder gehavende selectie reisden Vera Koenen en haar volleyvrouwen naar het Brabantse Sint-Anthonis om het daar tegen Flamingo’s-Activia (FAST)op te nemen. Daarbij werd keurig een driepunter veiliggesteld: 1-3.

De blessurelijst wordt alsmaar langer. Pascalle Cnossen kreeg bij het blokkeren (of eigenlijk niet dus) een bal in het gezicht gesmasht en kampt met een hersenschudding. De ziekenboeg bevat verder nog vier speelsters.

Na een goede eerste set (17-25) ging het mis in de tweede. Bij de tien, stond Sliedrecht Sport al vijf punten achter en dat werd maar niet goed gemaakt. Uiteindelijk pikte de thuisploeg de set met 19-25.

Met de opborrelende stuntgevoelens van de tegenpartij werd daarna echter korte metten gemaakt. Sliedrecht schakelde een versnellinkje hoger en sloeg in de derde set op 4-4 een gat van vier punten. Die voorsprong ging de hele set mee (8-12, 12-16, 16-20) en werd in de big points nog iets uitgebreid: 19-25.

CRESCENDO Ook de vierde set verliep crescendo, vanuit Sliedrechts perspectief dan. Net na het midden van de set kwam FAST nog wel terug tot twee punten achterstand (15-17), maar dat mocht Sliedrecht niet deren. De set werd keurig uitgevolleybald: 18-25 en dus 1-3 en dus weer drie punten erbij.

Omdat Apollo een weekje vrijaf heeft (door het vanwege corona niet spelende Peelpush), betekent de overwinning ook dat Sliedrecht in ieder geval een week de koppositie mag bekleden. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Set-Up.