Afbeelding
Pim Waslander

Volleybaldames bereiken kampioenspoule

22 februari 2021 om 09:28 Volleybal

SLIEDRECHT Met een prima 3-1 overwinning op VCN bereikte de volleybaldames afgelopen zaterdag de kampioenspoule. Door corona-omstandigheden ontbrak de hoofdcoach en de aanvoerder was nog steeds geblesseerd, maar er was gelukkig wel weer de beschikking over Pascalle. Zij startte dus ook in plaats van Carlijn. Als snel liep Sliedrecht in de eerste set uit (11-6) om daarna te ervaren dat de promovendus weer langszij kwam (14-14). Daarna verliep het echter crescendo voor Dames 1. Gevarieerd aanvalsspel en een goede verdediging zorgden voor 25-20 en 1-0.

In de tweede set werd het goede spel doorgetrokken. Heel veel lukte, terwijl er bij de Capellenaren wat zand in de motor leek te zijn gekomen. Het maakte wel de weg vrij voor een ‘oude bekende’. Spelverdeelster Lisa Vossen, tevens succesvol oud-Sliedrecht Sport’ster, kwam er aan VCN-zijde in. Dat leverde niet meteen het gewenste effect op, want Sliedrecht kwam via 25-10 op 2-0.

In de derde set startte Maureen voor Pascalle – zo’n hersenschudding is ook niet niks – en deed Julia dat voor Fleur. Net als in de voorgaande sets was de voorsprong snel daar (5-2), maar haakte VCN ook weer aan: 9-9. Dat ging zo een beetje af en aan (14-11, 15-15, 20-18) tot aan 20-20 en was het wachten op die extra stoot energie van de landskampioen om de wedstrijd met 3-0 te beëindigen. Dat gebeurde echter aan de andere zijde, waardoor het 20-24 werd. Ondanks een inhaalrace, ging de set naar Capelle: 23-25.

Dat gaf blijkbaar vleugels aan de Capellenaren, want in de vierde set pakten ze al snel de voorsprong. 3-8 werd 8-13. Aan Sliedrechtse zijde kwam Julia (die in de derde set eruit ging voor Fleur) binnen de lijnen en zorgde met een goede servicebeurt voor enige verlichting: 12-15. Daarna pakte de uitspelende partij weer het initiatief, waarna er op 18-22 toch wel serieus met een vijfsetter rekening gehouden moest worden. Met inmiddels Ellemijn (D2) binnen de lijnen, was het echter wederom de service van Julia, in combinatie met de smashes van Fleur en Jolijn, die uitkomst bracht. Ze begon op 19-22 en serveerde vrolijk uit naar 25-22. Sliedrecht Sport is nu ook zeker van minimaal een tweede plaats in eindstand van de reguliere Eredivisie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie