Ana Rekar van Sliedrecht Sport en duel met Lieze Braaksma van VC Sneek
Ana Rekar van Sliedrecht Sport en duel met Lieze Braaksma van VC Sneek Pim Waslander/Soccrates

Sliedrecht Sport pakt winst in Sneek in spannende vijfsetter

20 maart 2021 om 20:06 Volleybal

SNEEK Met een driepunter had het eerste damesteam van Sliedrecht Sport vandaag plaatsing voor de finale om het landskampioenschap zeker kunnen stellen. Het werd echter een tweepunter, in een bijzonder leuke wedstrijd uit bij VC Sneek.

Vanaf de start stond Ana Rekar voor de verandering in het veld als spelverdeelster, na lange afwezigheid. Het zorgde alleen niet voor de ‘vibe’ die nodig was. Sliedrecht begon dan ook niet echt goed in Friesland. De scherpte ontbrak. Na de 9-9 gingen de Sneeksen continu aan de leiding. Op 20-19 was de gelijkmaker nabij, maar uiteindelijk bleef de set in Friesland: 25-23.

Op 22-20 was Rekar ingewisseld voor Rochelle Wopereis. Datzelfde gebeurde op 11-7 in de tweede set met Jolijn de Haan, die plaats moest maken voor Julia Joosten. Daarna leek Sliedrecht de boel onder controle te hebben. Met name de twee wisselspeelsters voerden de servicedruk behoorlijk op, terwijl Fleur Savelkoel de ballen heerlijk tegen de vloer knalde in de Friese hal. Bij 13 werd gelijk gemaakt, waarna de voorsprong tot een comfortabele 19-25 opliep.

De derde set gaf een gelijk beeld. Sneek nam nog wel een voorsprong (5-2), maar keek een servicebeurt van Wopereis later tegen een onoverbrugbare achterstand van 5-9 aan. Bij 18-20 laaide de Friese hoop wat op, maar met 21-25 werd de eerste wedstrijdpunt voor Sliedrecht een feit.

VECHTVOLLEYBAL Uitspelen maar, zou je denken. Ongetwijfeld was dat ook de intentie van landskampioen Sliedrecht, maar het liep anders. Wat volgde was een set vechtvolleybal. Na een voorsprongetje voor Sneek werd bij 8 gelijk gemaakt. Dat liep min of meer door tot 20, waarna de Friezinnen wederom de macht grepen in de set. De 25-22 betekende een tie-break. Daarin lieten de Zuid-Hollandsen zich niet meer de kaas van het brood snoepen. Tot 4-4 deed Sneek leuk mee, maar daarna was het blauw-wit wat de klok sloeg: 7-15 en 2-3.

VAN DER VALK-HOTEL Daarmee kunnen de Sliedrechtse vrouwen met toch een leuke winst op zak het Van der Valk-hotel opzoeken. Daar is voor gekozen omdat morgen om 15.00 uur de inhaalwedstrijd in Borne tegen lokale trots Apollo 8 wordt gespeeld. Sliedrecht heeft daarin aan één wedstrijdpunt genoeg om deelname aan de finale om het landskampioenschap veilig te stellen. Daarin staat al vast dat de tegenstander datzelfde Apollo wordt. Zij wonnen vandaag met 0-3 van Regio Zwolle.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie