Oude archieffoto.
Oude archieffoto. Sliedrecht Sport

Sliedrechtse beachvolleyballer Yorick de Groot in de race voor laatste ticket naar Tokio

25 juni 2021 om 09:55 Volleybal

DEN HAAG De Sliedrechtse beachvolleyballer Yorick de Groot is samen met zijn partner Stefan Boermans gisteravond doorgedrongen naar de halve finales op de CEV Beach Volleyball Continental Cup Final in Den Haag. De mannen wonnen met 2-0 van België. Morgen moeten ze strijden tegen Letland voor een plek in de finale en de ultieme kans op het laatste ticket naar Tokio.

Na de overwinning op Estland van woensdag was donderdag de Belgische ploeg tegenstander van de mannen van Oranje. Stefan Boermans en Yorick de Groot namen het op tegen de vrij onbekende Dennis Deroey en Martijn Colson. De sfeer zat er goed in bij Boermans en De Groot, maar tegen de onberekenbare Belgen, in Den Haag als 32e en laatste gerankt, lukte het in de tweede set niet om duidelijk afstand te nemen.

In de derde set leek de wedstrijd definitief de kant van de Zuiderburen op te kantelen bij 10-12, maar opgezweept door het aanwezige publiek hervonden Boermans en De Groot hun ritme en met vijf punten op rij trokken ze de zege alsnog binnen.

In die halve finales van vanavond is Letland de tegenstander. Om 19.30 uur spelen Stefan Boermans en Yorick de Groot tegen de jonge Letten.

De wedstrijden zijn vanaf 16.45 uur live te zien bij Ziggo Sport, op kanaal 14 en via Ziggo Sport Select. De wedstrijden overdag zijn ook te bekijken via EuroVolley.tv (€ 4,99 per maand).

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Esther Coumans

advertentie
advertentie