Afbeelding
pixabay.com/TaniaVdB

Bekerfinale op Tweede Paasdag

Volleybal

SLIEDRECHT Op 22 april was het exact tien jaar geleden dat de dames van Sliedrecht Sport de eerste Nationale Beker in de wacht sleepten; drie weken nadat in Sneek de eerste landstitel werd veroverd. Maandag gaat Dames 1 op voor de zesde Beker.

door Carel van Rijsbergen

Op maandag 18 april wordt de Bekerfinale in Ede gespeeld met als tegenstander VV Utrecht. Wie tien jaar geleden de uitspraak had durven doen dat dit de negende bekerfinale van een vijfvoudig bekerkampioen zou zijn, zou meewarig zijn aangekeken.

In de afgelopen zes jaar ontbrak Sliedrecht Sport slechts één keer in de finale en dat was, vanwege een corona-uitbraak binnen het team, vorig seizoen. Vanaf seizoen 16/17 waren de Sliedrechtsen steevast van de partij en in de vier gespeelde finales werd er één keer verloren (van Sneek in 2017) en kon drie keer de Beker omhoog gehouden worden en in de bus mee terug naar Sliedrecht.

Met dat doel zal op maandag 18 april ook de strijd worden aangegaan in Ede. Voor de Utrechtse tegenstander is het de vuurdoop in een Bekerfinale. Nog nooit eerder wist de ploeg van oud-Sliedrecht speelster Ana Rekar de bekerfinale te bereiken en daarmee bewijst het Bekertoernooi opnieuw de uitspraak ‘niets is zeker in de Beker’.

Sliedrecht Sport rekende in aanloop naar de finale knap af met Sneek (kwartfinale) en Zwolle (halve finale) en liet zich door deze twee rivalen niet verrassen.

Net als in de voorgaande bekerfinales wordt Sliedrecht Sport ook nu meer aangemerkt als de favoriet. En dat is ook niet zo vreemd als we kijken naar de eindstand in de reguliere competitie (2e versus 6e), de onderlinge resultaten in de competitie (twee keer winst voor Sliedrecht) en de ervaring in het spelen van finales aan Sliedrechtse kant. De dames zijn het inmiddels wel gewend om als favoriet de strijd aan te gaan, maar weten ook maar al te goed dat dat geen enkele garantie geeft op winst. Uitgaan van je eigen kracht is prima maar dan zul je dat ook moeten laten zien in het veld. Met dat besef zal Vera Koenen haar team richting de Bekerfinale loodsen en zal het team moeten laten zien dat ze er staan.

Het belooft daarmee opnieuw een mooie strijd te worden in Ede.

advertentie