Jeroen Rauwerdink (2) of Draisma Dynamo, Mats Kruiswijk (16) of Draisma Dynamo
Jeroen Rauwerdink (2) of Draisma Dynamo, Mats Kruiswijk (16) of Draisma Dynamo Pim Waslander

Selectie Heren 2 compleet

Volleybal

SLIEDRECHT Na Dames 2 is nu ook Heren 2 van Sliedrecht volledig op sterkte. Na het kampioenschap in de Topdivisie B dit seizoen, is de insteek om de volgende editie wederom talenten te laten doorgroeien én om te strijden om het hoogst haalbare. Het team van trainer-coaches Frank Vlot en Egbert op ’t Hof wordt daartoe versterkt met twee extra kampioenen. 

Zo kan de komst gemeld worden van Mats Kruiswijk. De 32-jarige passer-loper werd in het laatste van zijn zeven seizoenen bij Dynamo landskampioen (2020-2021). Na een jaar bij ZVH trekt hij komend seizoen het blauw-witte tenue aan om in De Basis te knallen.

Hetzelfde geldt voor Jasper Bouter (25). De 1,95 meter lange Bergambachter is tweevoudig Nederlands kampioen beachvolleybal. Hij eindigde in 2018 als vijfde op het EK beach in Nederland, maar stopte vorig jaar met het strandvolleybal op topniveau. Hij gaat nu als passer-loper de zaal in. Eveneens een nieuw gezicht in de H2-selectie is libero Luuk van der Leeden. Hij maakt de overstap vanuit Heren 3, maar blijft ook daar actief.

In het Topdivisieteam treffen zij de sterkhouders van afgelopen seizoen, zoals middens - en allen Heren 1-veteranen - Wessel Anker, Michael van Leeuwe en Ian de Bus. Ook diagonalen Gerard Baan en Jelle Leeuwis zijn weer van de partij, net als spelverdelers Jelle van Rekom en Jilles Amersfoort. Luuk de Groot en captain Albert Stek vullen de twee nieuwelingen aan op de passer-loper posities. Libero Joël Blokland is eveneens een bekend gezicht. Tenslotte wordt de veertiende plek in het team vrijgehouden voor spelers uit Heren 3. De staf is ongewijzigd in handen van de twee genoemde oud-Heren 1-spelers. Eric van Heteren neemt weer de rol als teambegeleider op zich.

advertentie