Iris Vos in actie in het Talentteam Papendal.
Iris Vos in actie in het Talentteam Papendal. Rudy Biekart

Iris Vos maakt team Sliedrecht Sport compleet

Volleybal

SLIEDRECHT Met de overstap van Jolijn komt ook mede-international Iris Vos mee over  van Team24. Daarmee is Dames 1 op volle sterkte om ook in het komende seizoen weer een gooi te doen naar de prijzen. De twaalfde plek in het team wordt gereserveerd voor speelsters uit Dames 2. 

,,Zowel Iris als Jolijn zijn echt mooie aanwinsten voor ons team”, licht trainer-coach Elroy Bezemer toe. ,,Jolijn is een ontzettend goede passer-loper die afgelopen seizoen heeft laten zien dat ze naar het niveau van het Nederlands team is gegroeid. Naast dat ze een goede teamspeelster is, zorgt ze voor een kwaliteitsimpuls in ons team. Iris heeft, ondanks dat ze nog jong is, al veel ervaring op het hoogste niveau.”

De volgende maand 20 jaar aantikkende Vos speelde eerst bij clubs in Den Dolder en Bilthoven, voordat ze overstapte naar het Talentteam Papendal. Hier speelde de, zowel als passer-loper als als diagonaal uitkomende, speelster de afgelopen vier seizoenen; waarvan het laatste in Team22. Afgelopen zomer beleefde ze haar debuut in het ‘grote’ Oranje tijdens de Volleyball Nations League.

Na het terugtrekken uit de competitie van Team24 hebben De Haan en Vos, gekozen voor een hybride model, waarbij ze hun volleybalopleiding en begeleiding blijven krijgen op Papendal. Daarnaast gaan ze twee keer per week bij Sliedrecht trainen en spelen ze alle wedstrijden mee. Vos: ,,Ik heb er veel zin in. Sliedrecht is een team met veel potentie. Ik zie zeker kansen om ver te komen in de competitie. Daarnaast denk ik dat ik veel kan leren van teamgenoten en hopelijk geldt dit ook andersom.”

De Haan: ,,Ik ben heel blij dat ik weer kan aansluiten bij Sliedrecht na de onzekerheden bij Team24. Met de combinatie van Papendal en Sliedrecht kan ik weer een stap verder zetten in mijn ontwikkeling. Ik kijk er erg naar uit om weer met Sliedrecht in de competitie te spelen en Europa in te gaan!”

Met Vos erbij is het elftal bekend waarmee Sliedrecht Sport aan komend seizoen gaat beginnen: libero Emma Rekar, spelverdelers Eline de Haan en Noa Rahangmetan, middens Pascalle Cnossen, Lana Lijkendijk en Mille Kjosås en passer-lopers Jolijn de Haan, Dagmar Mourits, Louise Bijlsma, Iris Vos en Julia Joosten.

advertentie
advertentie