Afbeelding
Guillaume Kortekaas

Weekend van winnende tie-breaks

22 januari 2023 om 18:40 Volleybal

Na de doordeweekse bekerwedstrijden op nationaal en internationaal niveau was het gisteren weer ‘business as usual’ in de Eredivisie dames. Al is dat usual niet zo usual als usual eerder was, met de wetenschap dat FAST aan haar afscheidstournee bezig is en de teams via puntenaftrek nog eens geconfronteerd werden met het voortijdige vertrek van Eurosped.

SLIEDRECHT Zowel Dames 1 als Heren 1 en Heren 2 hadden zaterdag vijf sets nodig om tot winst te komen. Dames 2 maakte het thuis wat vlotter af in de Topdivisie tegen hekkensluiter Orion uit Doetinchem: 3-0.

Als eerste tussenstation bij het afscheid deed hekkensluiter FAST gisteravond Sliedrecht aan. De virtuele koploper en kwartfinalist in de Challenge Cup won met 3-2 en liet zo een belangrijk puntje naar Gennep vertrekken. De 2-0 in sets kwam via 25-23 en 25-17 op de borden. In de eerste set nam Sliedrecht meteen een 5-0 voorsprong, maar daar was bij 21-20 nog ‘’en puntje van over. In set twee werd het verschil na 18-16 (naar 24-16) gemaakt. FAST leverde na alle rumoer van deze week een heel knappe prestatie.

FAST knokte zich terug in de wedstrijd met 17-25 en 22-25, voornamelijk door zeer sterk te blokkeren, na 16-12 achter in de vierde set pakten ze toch nog de winst. In de tiebreak kwamen ze tekort, Sliedrecht had een 8-3 voorsprong bij de veldwissel en sloot met 15-10 af. Iris Vos werd met 26 punten de topscorer van de partij.

HEREN Zaterdagavond speelde de top 6 van de ranglijst tegen de teams op de posities 7 tot en met 12. Dat zou eigenlijk zes voorspelbare uitslagen moeten geven gezien het verschil in punten en dus in niveau. Tussen Orion (5de, 17-37) en VoCASA (7de, 17-16) zit een wereld van verschil in punten, in dat niemandsland staat Sliedrecht Sport als nummer 6 met 24 punten uit hetzelfde aantal wedstrijden. Als de punten de sterkte van de teams weergeven, en in de regel is dat zo als meer dan de helft van de competitie erop zit, dan zijn alle wedstrijden gelopen koersen.

Dat bleek echter in één geval niet helemaal op te gaan. Sliedrecht Sport leverde namelijk een puntje in. ZVH wist de even sets te winnen en maakte met 25-23 en 25-21 de achterstanden via 18-25 in de eerste en 21-25 in de derde set ongedaan. De tiebreak ging daarna naar de bezoekers met 8-15.

Vincent van der Kraats van ZVH werd met 26 punten topscorer van de partij, Youri Ebbelaar van Sliedrecht Sport bleef er twee bij hem achter.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie