Afbeelding
Pim Waslander

Kampioenspoules Sliedrecht Sport starten met dompers

27 februari 2023 om 09:15 Volleybal

SLIEDRECHT Super Saturday bleek zaterdagavond toch niet zo super te zijn. De thuisploegen wisten geen enkele set te veroveren tegen respectievelijk Sneek en Limax.

Bij Dames 1 had Louise gezelschap gekregen van Evie in de blessureboeg. De bezoekers uit Friesland vlogen uit de startblokken en hadden binnen mum van tijd een voorsprong van twee sets te pakken (13-25, 15-25). In de derde set kwam Dames 1 nog knap terug van vier punten achterstand, maar bij de big points had VC Sneek het verschil alweer gemaakt. Met drie punten verschil pakten de Friezinnen ook de derde set (22-25).

HEREN 1

Sliedrecht Sport kon in de eerste set tot 17-15 aan de leiding blijven, met een serie van drie draaide VC Limax de stand naar 17-18en liet zich daarna niet meer van de koppositie verdringen. Via 18-20 en 21-22 pakten ze via een driepunter in de eindfase de toch nog ruime 21-25 setzege.

In de tweede set was VC Limax vanaf het begin (1-4) de ploeg met voorsprong. Dat hielden ze vast en bouwden ze uit naar vijf punten bij 4-9, 10-15 en 14-19. Op de serie naar 15-23 had de thuisploeg geen antwoord meer en met 17-25 capituleerden ze voor de tweede keer.

Tot 10-9 in de derde set mocht Sliedrecht Sport van een vierde set en mogelijk een vijfde dromen. Daarna prikte VC Limax die droom kapot en via 10-13 en 11-16 sloegen ze zich naar een opnieuw ruime voorsprong van 16-23. Via 18-25 pakten ze de winst.