De Omloop van de Biesbosch in 2019
De Omloop van de Biesbosch in 2019 Hannie Visser-Kieboom

Omloop van de Biesbosch met wielrennen èn hardlopen

22 februari 2024 om 08:32 Wielrennen

REGIO In 2023 werden onze renners behoorlijk op de proef gesteld door de weerselementen tijdens de Omloop van de Biesbosch. Zaterdag 25 mei 2024 staan de elite, beloften, amateurs, junioren, sportklasse, KNWU startlicentie én funklasse opnieuw aan de start om de Grote Groene Uitdaging aan te gaan.

Wie wordt dit jaar de Buffel van de Biesbosch? Het parcours is uitdagend, heerlijke bochten waarbij korte en langere stukken elkaar afwisselen. De wind is altijd een factor in de Biesbosch. Dat betekent dat hij 25 mei je vriend of vijand is! ,,Wij weten waar we het over hebben. Met onze enthousiaste fietsploeg de ‘Groene’ trainen we vaak op het parcours en het kan er spoken! Aan het einde van het parcours wacht de finishstraat. Deze is lang en kaarsrecht, gereed voor een spannende ontknoping”, zo laat Jan Groeneveld weten. 

HARDLOPEN

Op vrijdagavond 24 mei wordt voor het tweede jaar een hardloopwedstrijd op hetzelfde parcours als de wielrenwedstrijd gehouden. Je loopt midden in de natuur met, bruggetjes, karestieke windmolens en veel bochten. In de zomer is het vooral de stilte die indruk maakt, in de winter is het er guur. Het parcours is 10 km lang en ligt midden in het overstroomgebied van de Noordwaard. Een uniek stukje Nederland dat als buffer dient bij hoog water. In de winter stroomt het dan ook regelmatig geheel of gedeeltelijk onder. Bijzonder om mee te maken. Zomers is het er vredig en grazen waterbuffels en konikpaarden. Veel watervogels vinden hier voedsel op de met eb en vloed droogvallende modderbanken. De Noordwaard is de place to be! 

GROENE DORP

Het Groene Dorp in het zenuwknooppunt van de Omloop! Hier tref je de jury, het comité, de catering, de EHBO’ers, het sanitair en wordt de prijsuitreiking gehouden. Dit is centraal gelegen op loopafstand van parkeerplaats én start/finish. Na de wedstrijd is er nog ruim de tijd om hier met je sportvrienden een drankje te nuttigen en bij te praten. Buffelgaard Verschure is aanwezig voor en overheerlijke burger! 

Meer informatie en inschrijven. Heb je vragen? Stuur een mail naar omloopvandebiesbosch@gmail.com

Hannie Visser-Kieboom

advertentie
advertentie