Anique Bakker behaalde de finale van het NK
Anique Bakker behaalde de finale van het NK synergos

Sliedrechtse Anique Bakker door naar NK turnen in Alkmaar

19 maart 2023 om 19:35 Zwemmen

SLIEDRECHT In de wedstrijdhal van het topsportcentrum in Rotterdam waren zaterdag de eerste halve finales van het NK turnen. Hier waren vier turnsters van Synergos voor geplaatst. Stephany Koppelaar komt uit bij de jeugd 2de divisie en is vanuit het district doorgestroomd naar deze ½ finale. Stephany zette hier een hele goede wedstrijd neer en zij eindige bij deze wedstrijd op de 10de plaats. Dit was helaas niet genoeg voor een plaats in de finale, maar door haar 3de plaats op de vloer is zij wel reserveturnster voor de toestelfinale op dit onderdeel.

In ronde 2 waren de turnsters aan de beurt die turnen bij de junioren 3de divisie. Maryse van de Bos is in deze categorie eerstejaars, maar wist toch de ½ finale te behalen. Dat is op zich al een mooie prestatie. Bij deze halve finale wist ze de 9de plaats te behalen met een 3de plaats op balk. Dit was helaas niet genoeg voor de landelijke finale. Doordat er in deze groep maar 1 finalist naar de toestelfinale gaat is de nummer 2 reserveturnster, dus komt Maryse niet in aanmerking voor deze finale.

Synergos heeft 2 turnsters die gelijk begonnen in de landelijke wedstrijden. Bij deze wedstrijden krijgen de turnsters punten voor hun plaatsing per wedstrijden en deze punten worden bij elkaar opgeteld voor de doorstroming naar de ½ finales.

Mandy Koppelaar turnt bij de senioren in de 3de divisie. Hier deden in de voorrondes 230 turnsters aan mee. Mandy behaalde bij deze halve finale de 5de plaats, maar doordat ze de 3de kwalificatiewedstrijd had gemist door een blessure, behaalde ze niet het aantal punten om door te stromen naar de finale. Mandy is wel reserve turnster voor de toestelfinale op sprong.

Als laatste was Anique Bakker aan de beurt. Zij komt uit bij de senioren in de tweede divisie. Hier doen op landelijk niveau 110 turnsters aan mee. In de finale zullen er van deze 110 turnsters nog 28 over zijn die zullen strijden om het kampioenschap.

Anique behaalde bij de ½ finale de 4de plaats en heeft zich als 8ste geplaats voor de finale. Anique kwam als laatste turnster aan de beurt op de balk en zette daar van de 46 turnster die uitkomen in haar poule de hoogste balkscore neer. Zij zal dus ook deelnemen aan de toestelfinale op dat toestel.

De finales van het NK zullen gehouden worden in sporthal de Meent in Alkmaar. De meerkampfinale is op zaterdag 22 april en de toestelfinales zijn op zondag 23 april.