In de online wereld van tegenwoordig, vindt ons team het belangrijk en leuk om echt contact te hebben.
In de online wereld van tegenwoordig, vindt ons team het belangrijk en leuk om echt contact te hebben. Marie Olief

Marie Olief is een begrip

18 maart 2020 om 13:00 Etalage

Tweedehands kledingwinkel Marie Olief is 2,5 jaar neergestreken op de Kerkbuurt en inmiddels niet meer weg te denken. Heel veel mensen van binnen en buiten het dorp hebben de weg naar de zaak gevonden.

door Suzanne Heijkoop

Tweedehands kledingwinkel Marie Olief is een goed voorbeeld van 'het nieuwe shoppen'. Eigenaar Wilma van den Berg vertelt: ,,De laatste 10 jaar is het steeds cooler geworden om 'secondhand' te dragen en deze zeer verantwoorde trend zal een blijvertje zijn! Het tij is gekeerd; inmiddels omarmen millennials het concept en wordt de rest ook enthousiast. Het is hip om tweedehands kleding te dragen; in sommige groepen is het zelfs bijna not done om nieuwe kleding te kopen. Tweedehands is niet meer alleen voor de kleine beurs, alle soorten huishoudens komen langs." Het team van Marie Olief maakt het de kopers en verkopers zo makkelijk mogelijk. ,,Iemand levert zijn kleding, schoenen of accessoires in en wij geven het product een barcode en prijs. De ingeleverde kleding moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het moet heel, gewassen en gestreken zijn en binnen het huidige modebeeld passen. Stijl en kwaliteit kenmerkt onze producten. Na inname worden de items gesorteerd in de winkel gehangen; honderden eigentijdse items per dag, van het kleinste kindermaatje tot een volwassen maatje meer." Vanwege het grote aantal verkopers is er inmiddels een inleverstop. ,,In het magazijn is voorlopig genoeg aan voorraad."

Ook kopers krijgen een warm welkom. ,,In de online wereld van tegenwoordig, vinden wij het belangrijk en leuk om echt contact te hebben. Ons team biedt daarom een kopje koffie aan en staat klaar voor een praatje of advies. Alle teamleden werken hier met plezier en passie. Ria neemt op haar werkdagen bijvoorbeeld altijd koekjes mee. Zulke kleine dingen maken het fantastisch en we hopen dat ook uit te stralen naar de klanten." Marie Olief krijgt klanten vanuit het hele land over de vloer.

,,Oud-Beijerland, Delft, Werkendam, zelfs Groningen en Middelburg, we hebben alles al voorbij zien komen. Soms staat er om 13 uur een compleet gezin voor de deur. Moeder zet de kinderen in de speelhoek en neemt er telkens één mee om een complete garderobe aan te meten. Om 17 uur loopt het complete gezin weer de deur uit met tassen vol kleding voor het nieuwe seizoen."

Marie Olief opent 27 maart nog een grote winkel in Leerdam.

Marie Olief - Kerkbuurt 19 in Sliedrecht - www.marieolief.nl. Volg Marie Olief ook op Facebook en Instagram.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie