Drie mooie nieuwe winkels

25 oktober 2018 om 09:01 Nieuws

SLIEDRECHT Het zal het winkelend publiek op het Burg. Winklerplein niet zijn ontgaan dat in het pand van hun vertrouwde supermarkt, drankenspeciaalzaak en drogisterij een flinke verbouwing gaande is. De feestelijke heropening vindt plaats op woensdag 24 oktober om 10:00 uur en wordt verricht door wethouder Hans Tanis. De eigenaren Machiel Pranger en Hans de Ligt vertellen over de verbouwing en het allernieuwste Albert Heijn winkelconcept.

door Ria Scholten

,,De ontwikkeling van het masterplan Burg. Winklerplein laat langer op zich wachten dan voorzien en zal nog enige tijd vergen", vertelt Machiel. ,,Aan de oostzijde van het plein, waar behalve onze winkels ook de Wibra en de ABN-Amro geldautomaat zijn gevestigd, worden nu vooruitlopend op het definitieve plan de winkels vernieuwd. De supermarkt is volledig gestript en wordt voorzien van een compleet nieuw interieur. Het streven is dat de verwijderde materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt."

,,Daarnaast is er veel aandacht voor het thema duurzaamheid. We gaan van gedeeltelijke naar volledige LED-verlichting. De gasaansluiting wordt verwijderd. Warmte wordt teruggewonnen uit de koeling. In een later stadium zal aan de voorzijde uitvoering worden gegeven aan het masterplan. De Primera vestiging aan de overkant van het plein neemt de PostNL functies over. Onze winkel wordt pakketpunt."

Hans vertelt: ,,De entree is aanmerkelijk ruimer. De Gall & Gall en de Etos winkels zijn voorzien van een moderne uitstraling. In de Albert Heijn vestiging is er veel ruimte voor de versafdeling, die is verdeeld in vier werelden: de tuin, de markthal, de bakkerij en de keuken. In de tuin vindt de klant een ruime sortering smaakvolle en ultra verse producten. Verrassende smaken en variëteiten dagen uit om groenten en fruit op andere manier te bereiden. Het is tevens mogelijk om geheel naar eigen smaak zelf een lekkere, gezonde salade samen te stellen."

,,De markthal biedt plaats aan een mooi assortiment vlees, vis, kip, kazen, delicatessen en tapas. De klanten kunnen genieten van authentieke smaken van dichtbij en ver weg. Zij vinden in onze winkel een gevarieerd aanbod voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Bijzonder is dat onze medewerkers niet meer achter, maar vóór de toonbank staan. Zij bereiden hartige versnaperingen zoals gehaktballetjes en kippenboutjes. Daarnaast is het hun taak om de klanten te adviseren én te inspireren. Natuurlijk mag er ook geproefd worden."

,,In de bakkerij ruik je dat onze bakkers de hele dag door vers bakken", vertellen de heren. ,,Zoet of hartig, er is voor elk wat wils. De keuken biedt inspiratie en gemak voor elk kookmoment. De klant heeft de keuze uit snel zelf koken, de maaltijd door ons laten bereiden of direct in de winkel eten. Het wordt mogelijk om zelf de boodschappen te scannen. Dit kan op drie manieren: bij de Scan & Go kassa's, met de handscanner en met de mobiele telefoon. Eveneens nieuw is de 'rustig aan kassa', waar de sfeer wat relaxter is en indien nodig een helpende hand wordt toegestoken."

Erik de Kruijff

advertentie
advertentie