De nieuwe leden van het Netwerk
De nieuwe leden van het Netwerk Alles is gezondheid

Acht nieuwe leden aangesloten bij Netwerk Vitaal & Veerkrachtig ZHZ

Nieuws Deel je nieuws

Het Netwerk Vitaal & Veerkrachtig Zuid-Holland Zuid bouwt aan een Gezondheidsagenda voor de regio. Niet ziekte en zorg, maar het stimuleren van gezond gedrag is het uitgangspunt van deze agenda. Dinsdag 20 november jl. sloten zich weer acht nieuwe leden aan bij het Netwerk.

Het consultatiebureau voor ouderen, Alblasserdam Beweegt en de Vitaliteitsbrigade. Drie voorbeelden van hoe organisaties handen en voeten geven aan het concept 'positieve gezondheid'. Zij inspireren elkaar in het Netwerk Vitaal & Veerkrachtig Zuid-Holland Zuid. Aangesloten organisaties initiëren projecten en voeren veranderingen door in bedrijfsvoering en personeelsbeleid, om de omslag te maken naar het centraal zetten van gezond gedrag in plaats van ziekte en zorg.

Op 22 november kwamen de aangesloten organisaties weer bij elkaar en tekenden acht nieuwe leden voor deelname in het Netwerk. Een daarvan is Zorgwaard. Bestuurder Nico de Pijper: "Zorgwaard heeft zijn eigen vitaliteitscoach. Onze organisatie zet sterk in op thema's als 'vitaliteit van de medewerker' en 'zelforganisatie'. En we houden geen pop- maar ambitiegesprekken. Kortom, als organisatie benaderen wij gezondheid op een andere manier. En we zijn heel benieuwd hoe anderen dit doen. Het Netwerk biedt ons de mogelijkheid te inspireren en te leren en zo een bijdrage te leveren aan gezonder gedrag in de regio."

Naast Zorgwaard hebben ook het Albert Schweitzer Ziekenhuis, De Merwelanden, Gemeente Sliedrecht, Steunpunt Koel, Stichting MEE, Vivenz en Zorggroep Crabbehoff zich op 22 november jl. aangesloten. In totaal telt het Netwerk nu een 35-tal zorg-, welzijns- en onderwijsorganisaties en gemeenten. Samen vullen zij de regionale Gezondheidsagenda. In de toekomst wil het Netwerk uitbreiden naar de sectoren sport en cultuur, primair en voortgezet onderwijs en zorgverzekeraars.

Meer informatie: https://www.drechtzorg.nl/ketens-netwerken/vitaal-en-veerkrachtig-zhz/.

advertentie