Oefentherapie Cesar is verhuisd

14 februari 2019 om 08:31 Nieuws

SLIEDRECHT Praktijk Oefentherapie Cesar Sliedrecht is verhuisd. Na ruim dertig jaar aan de Dorlands- en Prinsenweer gezeten te hebben, opent Claudia van Genderen nu de deuren van Waalstraat 20. Hier helpt en ondersteunt ze mensen bij het zo goed mogelijk bewegen.

door Suzanne Heikoop

In 1986 was oefentherapie Cesar nog onbekend in Sliedrecht. Toen Claudia van Genderen zich in het baggerdorp vestigde, kreeg ze voornamelijk mensen met rug- en hoofdpijnklachten naar de praktijk doorverwezen. Claudia: ,,Inmiddels weten huisartsen en specialisten gelukkig dat oefentherapie Cesar voor veel meer klachten een goede oplossing biedt. Ik kijk naar de verbanden tussen klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoontes, gecombineerd met informatie over de dagelijkse bezigheden. Als het lichaam verkeerd wordt gebruikt of belast, al dan niet als gevolg van een aandoening, ontstaat een sterk verhoogde kans op klachten aan het bewegingsapparaat. Dit bekijken de cliënt en ik ook samen in de dubbele spiegels, wat vaak confronterend is, maar ook een intrinsieke motivatie oproept om aan het probleem te werken. Op basis van de resultaten stel ik een individueel behandelprogramma samen. De cliënt krijgt inzicht in de reactie van zijn lichaam op pijn, (over)-belasting en spanningen. De meest voorkomende klachten waar oefentherapeuten mee te maken hebben, zijn nek-, schouder- en rugpijn, maar ook voor bijvoorbeeld arbeidsrelevante, neurologische, reumatische, orthopedische, spanningsgerelateerde en ademhalingsklachten kan men bij de oefentherapeut Cesar terecht. Ook preventief kunnen we vaak veel voor iemand betekenen. Door de houding te analyseren en te verbeteren, kunnen klachten voorkomen worden en wordt de patiënt, door oude gewoonten te herkennen, ook een beetje 'eigen therapeut."

Claudia is gespecialiseerd in bedrijfsoefentherapie. Tijdens groepstrainingen of individuele begeleiding kijkt ze mee door de ogen van de werknemer en worden er tips gegeven over houding en beweging. Sinds 2009 is de praktijk aangesloten bij het ParkinsonNet, een netwerk van paramedici bestaand uit oefentherapeuten Cesar/Mensendieck, ergotherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten die samen met de neuroloog en de Parkinsonverpleegkundige een team vormen rondom de Parkinson patiënt. Ook voor MS en oncologiepatiënten zit Claudia in vergelijkbare behandelteams . ,,Bijna de helft van mijn cliënten hebben neurologische aandoeningen. Het is een uitdaging om te zorgen dat iemand met een beperking de dagelijkse dingen zo goed mogelijk uit kan voeren. Hoe eet je een boterham als je handen minder goed functioneren? In de afgelopen tijd heb ik vrij intensief een door een spierziekte aan rolstoel gebonden man begeleid. Na een half jaar liep hij met een rollator. Nu gaat dat natuurlijk niet bij iedereen, maar als de mogelijkheid erin zit, is het fantastisch als het lukt!"

Praktijk Oefentherapie Cesar Sliedrecht - Waalstraat 20 - 0184 411279 - www.cesaroefentherapie.nl. Nevenvestiging op donderdag: Medisch Centrum Baanhoek-West.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie