Afbeelding
Ria Scholten

Metamorfose voor Bakkerij Hofman

27 maart 2019 om 17:31 Nieuws

SLIEDRECHT Bakkerij Hofman aan het Burg. Winklerplein heeft de afgelopen weken een complete metamorfose ondergaan. Peter en Petra Hofman en hun team zijn ontzettend trots op de nieuwe winkel. De klanten reageren enthousiast als zij binnenstappen. Petra: ,,Zij staan perplex. Je kunt echt stellen dat er sprake is van een wauw moment."

door Ria Scholten

,,Na een jaar van voorbereiding was het eindelijk zover. Zaterdag 23 februari ging de winkel aan het eind van de middag voor een week dicht voor een ingrijpende verbouwing", blikt Petra terug. ,,De vloer rondom de ovens moest ook worden vervangen, waardoor we een week niet konden bakken. Op 4 maart zijn we gestart met de verkoop in onze pop-up buitentent. Het was erg koud en daarom alle credits voor onze winkeldames, die regen, storm en zelfs hagel dapper zonder klagen hebben doorstaan. We zijn erg trots op de professionaliteit van ons team. Nadat de werkzaamheden op 14 maart waren afgerond hebben we de winkel met elkaar schoongemaakt en ingericht."

INDUSTRIEEL Met de heropening van de zaak op vrijdag 15 maart is er voor het echtpaar een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. ,,Drie jaar nadat we de zaak hebben overgenomen van mijn schoonouders is hij nu helemaal naar onze eigen smaak ingericht", laat Petra weten. ,,Industrieel is hierbij het sleutelwoord. Doordat het plafond is verwijderd is de winkel optisch een stuk groter geworden. Ook de lichte betonnen vloer en de transparant ogende presentatiemeubelen dragen hieraan bij. Hout en glas worden gecombineerd met blauwstaal en koper. De fronten van het meubilair zijn voorzien van fraaie tegeltjes."

AMBACHTELIJKE UITSTRALING Zorgvuldig gekozen decoratiemateriaal geeft aan het pand een huiselijke en ambachtelijke uitstraling. De winkel is bovendien voorzien van industriële, maar toch sfeervolle verlichting. Dit alles zorgt ervoor dat de producten nog beter tot hun recht komen dan voorheen. ,,Er is echter nog meer veranderd", aldus Petra. ,,De naam in ons logo is aangepast van J. Hofman naar Hofman. De medewerkers zijn eveneens in een nieuw jasje gestoken. De wijziging van de naam Heerlijk & Heerlijk naar Patisserie College komt ook tot uitdrukking op hun kleding. Onze bestelauto's zijn al aangepast aan de nieuwe huisstijl. Het vertrouwde rood met witte stippen heeft plaatsgemaakt voor lila. In de winkel wordt binnenkort een timelapse vertoond van de verbouwing. Van het Patisserie College krijgen we een aantal leuke timelapses, die laten zien hoe bepaalde producten worden gemaakt. Zie ook onze Instagram voor een kleine impressie van onze nieuwe winkel. Uiteraard is iedereen van harte welkom om zelf een kijkje te komen nemen."

Een maand voor Pasen zijn er alweer volop paaseitjes, bonboneitjes en fraai opgemaakte paaseieren te koop. Daarnaast zijn er de paashazen in vele kleuren, de tulbandkippen en heerlijke paasstollen.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie