Barend van Dieren snelchaakkampioen
Barend van Dieren snelchaakkampioen Jerry van Rekom

Barend van Dieren snelschaakkampioen.

Nieuws Deel je nieuws

Barend van Dieren heeft zijn snelschaaktitel bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht geprolongeerd. Op de slotdag verloor Van Dieren weliswaar van Willem Theunisse, maar met een score van 2 uit 3 bleef hij de concurrentie nipt voor in de totaalstand die is gebaseerd op percentages. Van Dieren kwam tot een winstpercentage van 77.

 Met slechts 1 % minder eindigde Theo Theunisse (groep 3) op een tweede plaats, een bijzondere prestatie aangezien hij de hoogst geeindigde van groep 2 Julian van Dieën en een groot aantal spelers van groep 1 en 2 ruim voorbleef in de eindstand. Van Dieën werd vierde in de totaalstand.

Willem Theunisse werd derde en Karel Peursem bezet de vijfde plaats in een deelnemersveld van 39 spelers.

De beste scores op de slotdag van de snelschaakcompetitie waren voor Willem Theunisse, Bram Theunisse, Justin Sloots en Jabber Al-Yassin die elk tot een score van 3 uit 3 kwamen. Goed mee kwamen ook Julian van Dieën en Theo Theunisse die 2,5 uit 3 wisten te scoren.

Donderdag 27 juni  komt de interne competitie tot een ontknoping en zal er in de groepen 1 en 2 flink gestreden moeten worden voor een topklassering. Voor groep 3 is het misschien wel minder spannend omdat daar de kampioen al bekend is. Groep 3 wordt gedomineerd door Theo Theunisse en is al onbereikbaar voor de concurrentie.

advertentie
advertentie