Goede zorg begint met goede zorg voor medewerkers

Nieuws Deel je nieuws

Waardeburgh uitgeroepen tot Koploper in het Actie Leer Netwerk

Hoe ga je als zorgorganisatie om met personeelstekorten? Waardeburgh besteedt niet alleen aandacht aan het werven van nieuwe medewerkers, maar zet ook actief in op het behouden van haar huidige medewerkers. Onder andere door werk op maat te creëren. Met dit initiatief is Waardeburgh op woensdag 23 oktober uitgeroepen tot Koploper in het Actie Leer Netwerk.

Werk op maat
Peter de Wit, bestuursvoorzitter bij Waardeburgh, vertelt: ‘Werken in de zorg kan zwaar zijn. Voor de zorgverleners voor wie hun huidige baan fysiek te belastend wordt, hebben we de nieuwe functie van activiteitenondersteuner gecreëerd. Op deze manier kunnen de medewerkers blijven doen waar zij goed in zijn: kwetsbare ouderen de zorg en aandacht geven die zij nodig hebben.’

Over het Actie Leer Netwerk
Het Koplopersnetwerk van het Actie Leer Netwerk bestaat uit organisaties die actief zijn op het gebied van zorg, welzijn en onderwijs. De deelnemers werken samen aan initiatieven die personeelstekorten oplossen. Het Actie Leer Netwerk is onderdeel van het actieprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van VWS. Het netwerk (en het actieprogramma) richten zich op voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers in de zorg.

Over Waardeburgh
Stichting Waardeburgh richt zich met ruim 700 medewerkers en bijna 600 vrijwilligers op de zorg en het welzijn van ouderen. Zo beschikt Waardeburgh over vier zorglocaties. Daarnaast biedt Waardeburgh wijkverpleging en huishoudelijke hulp. Senioren kunnen ook terecht op de dagbehandeling en meedoen aan allerlei leuke activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.waardeburgh.nl of bel met de gratis Seniorenzorglijn: (0800) 456 0 456.

advertentie
advertentie