Medewerkers uit de zorg
Medewerkers uit de zorg Ik Zorg

Josiemar van R-Newt in Dordrecht te zien in landelijke tv-commercial Ik Zorg?

Nieuws Deel je nieuws

Vanaf vandaag is jongerenwerker Josiemar van R-Newt samen met zijn cliënt Musabala te zien in één van de nieuwe tv-commercials van Ik Zorg. Hierin vertellen verschillende professionals uit Zorg en Welzijn, waaronder Josiemar, waarom zij in de sector werken. De tv-spotjes zijn onderdeel van de landelijke campagne Ik Zorg die vorig jaar is gestart om zorg- en welzijnsprofessionals te steunen in wat ze doen en nieuwe medewerkers aan te trekken. Dat is belangrijk om nu en in de toekomst goede zorg en welzijn te kunnen bieden.

Josiemar: “Ik denk dat iedere jongere uniek is, maar soms weten jongeren niet hoe ze daarmee om moeten gaan of hoe ze dat moeten inzetten. Ik ben trots als ik zie dat jongeren groeien en uiteindelijk zelf hun eigen weg kunnen bewandelen.”

Naast Josiemar uit de sector sociaal werk delen ook zorg- en welzijnsprofessionals uit de ambulancezorg, eerstelijnszorg, geestelijke gezondheidszorg, GGD, gehandicaptenzorg, kraamzorg, ouderenzorg, thuiszorg, jeugdzorg én het ziekenhuis hun ervaringen voor de campagne. Wat inspireert hen? Wat zijn hun ambities? Waar zijn ze trots op?

In de sector Zorg en Welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt. En wie kunnen beter uitleggen waarom het werken in deze sector zo bijzonder is, dan zorg- en welzijnsprofessionals zelf. Ze delen hun ervaringen via commercials op televisie, maar ook in uitgebreidere video’s op social media en ontdekdezorg.nl.

Op het platform ontdekdezorg.nl vindt iedereen die geïnteresseerd is in werken in Zorg en Welzijn praktische handvatten en beschikbare vacatures in de regio. Ook kunnen zij er terecht voor loopbaanadvies van Sterk in je werk.

Over Ik Zorg

De campagne Ik Zorg is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), werknemers- en werkgeversorganisaties en beroepsverenigingen in de sector Zorg en Welzijn. De campagne is onderdeel van een brede aanpak om personeelstekorten in Zorg en Welzijn terug te brengen.

advertentie
advertentie