Het succesvolle A-team
Het succesvolle A-team Jerry van Rekom

Sliedrechtse A-team gehuldigdv

Nieuws Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag is het A-team van Schaakvereniging Sliedrecht gehuldigd. Voor de tweede keer op rij is het talentvolle team derde van Nederland geworden tijdens het officiële Nederlandse kampioenschap van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Voorzitter Jerry van Rekom zette het succesvolle kwartet terecht in het zonnetje.

De editie van 2019 was tevens de laatste editie voor het sinds 2013 zo succesvolle viertal. In dat jaar werd het Sliedrechtse team van de Rotterdamse Schaakbond en dat betekende promotie naar het NK. Dat leverde na enkele jaren een fraaie derde plaats op in de C-klasse en promotie naar de A-klasse.

In 2018 en 2019 leverde dat 2 podiumplaatsen op. Dat betekent dat Sliedrecht tot de beste jeugdverenigingen van Nederland behoort en dat is een geweldige prestatie voor de “kleine” regiovereniging dat Schaakvereniging Sliedrecht is.

Drie van de vier huidige spelers vormden vanaf 2013 de basis van het team; Marijn den Hartog, Jorik Klein en Adrian Mensing. De afgelopen seizoenen nam William Gijsen de plaats in van Andrew Mensing.

Dit jaar was het tot de laatste zet spannend in de strijd om een podiumplaats. Na 3 speeldagen stond het Sliedrechtse A-team derde, maar op de laatste speeldag leek het er lang op dat een podiumplaats buiten bereik zou blijven. Door een laatste krachstinspanning werd in de laatste seconden van het kampioenschap de derde plaats veilig gesteld.

Topscorer van het team was dit jaar Adrian Mensing met een score van 6,5 punten uit 8 partijen. William Gijsen scoorde 4,5 punten, terwijl playing captain Jorik Klein 4 punten scoorde. Kopman Marijn den Hartog had het lastig, maar scoorde wel het bevrijdende laatste halfje voor de derde plaats.

Na 8 jaar komt er een einde aan een tijdperk, want de vier jongens zijn nu “te oud” om volgend jaar ook nog in het A-team te kunnen spelen.

Natuurlijk heeft Schaakvereniging Sliedrecht voldoende talenten om het gat te dichten, maar of de successen van het gehuldigde kwartet verbeterd kunnen worden is afwachten geblazen.

 

advertentie