Braderie komt toch nog goed...

Nieuws

Het smartlappenkoor ‘Bagger’ uit Sliedrecht dat rond het middaguur stond geprogrammeerd, heeft zijn optreden vanwege de regen onverhoopt moeten annuleren. Toen daarna de zon doorbrak, bleef het gelukkig de hele middag droog, zodat de band van ‘Wilhelmus’ wel kon doen waarvoor het gekomen was.

Regen is maar even spelbreker in Sliedrecht SLIEDRECHT- Even leek de Bolderbraderie, die zaterdag voor de vijftiende keer werd gehouden, letterlijk in het water te vallen. De hele morgen kwam de regen met bakken uit de lucht, maar gelukkig voor de bewoners en bezoekers van de Merwebolder sloeg het weer na de middag om en spreekt de organisatie toch nog van een succes.

Het waren vooral de bewonersplaybackshow en het optreden van Grad Damen die de hevige plensbuien, goed maakten. De belangstelling voor de imitaties die de bewoners van de Merwebolder brachten van Jan Smit, Hazes en Frans Bauer was dan ook erg groot. Met name de bekende zanger Grad Damen was een echte publiekstrekker en trok vele toehoorders naar het hoofdpodium. Hij moest na afloop dan ook vele gesigneerde foto’s uitdelen.

Maar niet alleen qua muziek was er veel te beleven op dit vijfde lustrum van de Bolderbraderie die toch bekend staat om zijn gezelligheid. Zo toerde het duo Don Qzot met paard en ezel over de braderie om het publiek te vermaken en deelde straatartiest Arthur de Zwaan blokjes kaas uit aan het publiek die uiteindelijk stukjes appel bleken te zijn.

Ook de Kiddy-, Kids- en Streetdance-groepen van Synergos hebben een zeer geslaagd optreden verzorgd tijdens de Bolderbraderie, onder de enthousiaste leiding van Esmeralda, Moira, Sara en Anne-Mieke. Er was veel publiek en na afloop van elke dans klonk er een welgemeend applaus.

De bewoners hebben ondanks het tegenvallende weer in ieder geval een enorm leuke dag mogen beleven. Helemaal omdat de braderie dit jaar ook door de nieuwe Vlasakkerstraat liep, zodat zij deze dag nu ook eens van dichtbij konden meemaken. Zij kijken alweer uit naar volgend jaar. In de hoop dat het weer net zo prachtig wordt als voorgaande jaren.

advertentie
advertentie