Trek een vlet vlot op Kanaal van Steenenhoek

Nieuws

H’veld-G’dam - Binnenkort vindt er voor de achtste keer een heroische roeiwedstrijd plaats op het Kanaal van Steenenhoek. Het tweejaarlijkse Roeifestijn is zaterdag 23 juni in het kader van ‘Trek een vlet vlot’. Alle opbrengsten komen namelijk ten goede aan de nieuwe multifunctionele trainings- en reddingsboot van de Hardinxveld Giessendamse Reddingsbrigade. Het streefbedrag van € 25.000,- zal die dag door zeker veertig teams bij elkaar worden geroeid. De teams betalen namelijk 600 euro inschrijfgeld, maar uiteraard kan er ook zonder deelname worden gesponsord.

De teams roeien in een zogenaamde gestuurde vier. Dit bekent dat in een boot vier roeiers en een stuurman zitten. De Gorinchemse roeivereniging zorgt dat er die dag voldoende stuurmannen en vrouwen beschikbaar zijn voor iedere boot. Aangezien het evenement al voor de achtste keer plaatsvindt, verschijnen er inmiddels ervaren roeiploegen aan de start. Om het spannend te houden, wordt er onderscheid gemaakt tussen geoefende en minder geoefende roeiers. Wie nog nooit in een dergelijke boot heeft plaatsgenomen, kan de avond ervoor oefenen op het Kanaal van Steenenhoek. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand dwars door de flinterdunne huid stapt. De start is om 10.00 uur en naar verwachting zal de prijsuitreiking plaatsvinden om 17.00 uur. Het roeifestijn is niet alleen een fantastisch evenement voor de deelnemers, maar ook voor hun familie en supporters. op het terrein is namelijk van alles te beleven. Voor jong of oud, roeiliefhebber of niet en desnoods overdekt.

Nieuwe vlet reddingsbrigade

De Hardinxveld Giessendamse Reddingsbrigade heeft een nieuwe, professionele boot hard nodig. Allereerst om op de beste wijze hulp te bieden waar en wanneer dat nodig is, maar ook om de leden te trainen. De nieuwe boot, speciaal in het rood uitgevoerd, zal in de wijde regio worden ingezet. Het is de eerste snelle boot die de vereniging in gebruik gaat nemen. De organisatie van het Roeifestijn 2007 is in handen van Rotaryclub Sliedrecht en Omstreken. De leden steunen op verschillende wijzen hun medemensen. Het tweejaarlijkse Roeifestijn dient altijd goede doelen. In de voorafgaande jaren waren dat onder andere het Sophia Kinderziekenhuis, Cliniclowns en de Zonnebloem. Roeiers en sponsors kunnen zich aanmelden via m.den.breejen@vanderleun.nl.

advertentie
advertentie